Wijzenbeek: ‘Ik heb de kwetsbare punten gezien, wij kunnen Voordaan pijn doen’

De heren van SCHC verloren gister de eerste play-off ontmoeting van de best-of-three reeks thuis met 1-2 van Voordaan. Het vertrouwen is er echter niet minder om geworden, vertelt coach Pim Wijzenbeek in het AD/Utrechts Nieuwsblad.

SCHC Voordaan heren OVK Mar-Jan van Galen2
Marc Schwarz in duel met Hans Claassen. Credit: Mar-jan van Galen

Wijzenbeek, die volgend jaar aan het roer zal staan bij de heren van Tilburg, was niet verrast door het niveau van de tegenstander. “Ik heb kwetsbare punten van Voordaan gezien, wij kunnen die ploeg pijn doen. En we kunnen zeker beter dan wat we nu hebben laten zien.” Waar Marc Schwarz voor de microfoon van RTV Utrecht nog had gesproken over ‘lelijk hockey’ van de tegenstander hield de coach het wat netter. “Normaal tikt Voordaan heel graag de ballen de cirkel in en ik denk dat hun coach, Marieke Dijkstra, bewust die tactiek hanteert. Maar het was wel opvallend dat het nu heel erg meeviel.” Ook vond Schwarz dat zijn ploeg minimaal vier keer had moeten scoren. Wijzenbeek denkt echter niet dat dat met een gebrek aan scherpte te maken had: “Het gaat om zulke momenten juist om rust in het hoofd.”

Bij Voordaan was de sfeer logischerwijs een stuk opgetogener. Hans Claassen, de maker van de 0-1, was blij met zijn openingsgoal. “Heel lekker dat die bal erin ging. Voor ons was dat een ontlading. En wij hebben dan de kwaliteit om door te drukken.” De strafcornerschutter vond de zege dan ook verdiend. “We hebben gedisciplineerd gespeeld, we hebben goed gecommuniceerd. Op het veld voelde het niet zo gemakkelijk als het misschien langs de kant leek. SCHC had een paar gigantische kansen, daar schrok ik echt van. Met zijn snelheid is iemand als Marc Schwartz retegevaarlijk, we moeten daar rekening mee blijven houden.”

Aanstaande zaterdag zou Voordaan deze eerste play-off ronde succesvol af kunnen ronden. “Het is mooi dat we hier in Bilthoven hebben gewonnen en dat we het meenemen naar ons cluppie,” blikt Claassen vooruit. “Maar we gaan het zaterdag zien wat het precies waard is.” De winnaar van deze play-off reeks speelt in de twee ronde een best-of-three tegen Den Bosch.

Comments (17)

 1. Forza Voordaan

  Die Marc Schwarz is behoorlijk de realiteit kwijt. Voordaan speelt het hele seizoen al prachtig hockey, deze wedstrijd was van beide kanten niet al te best. Maar schc kon werkelijk heel weinig af dwingen in de tweede helft

 2. Was zeker niet best. Vooral niet van Stichtse. Naief gespeeld en zonder spelintelligentie. Breed, breed en nog breder. Als je iemand als Schwarz hebt zorg dan dat hij de bal on de ruimte krijgt ipv met 4 verdedigers voor zich. Voordaan zal best nog een keer winnen van maar Den Bosch gaat van het Voordaan van gisteren niet verliezen. Punt is ook als je elke week Voordaan ziet tegen de gemiddelde ploeg uit de OVK je ook nog gaat denken dat je prachtig hockey ziet. Geen schijn van kans in de HK.

 3. Forza Voordaan

  In de OVK spelen ze ook prachtig hockey, maar ben met je eens dat Den Bosch beter zou moeten zijn.

 4. Historie

  Grappig @Sep, dat zei HCKZ ook over Voordaan een paar jaar geleden… Voordaan geen schijn van kans in hk omdat ze geen dure aankopen doen. Maar wel kans tegen de onderkant van de hoofdklasse, dat hebben we eerder gezien…

 5. Als Voordaan deze ploeg vasthoudt, een goede jeugdopleiding opbouwt en de samenwerking met Kampong intensiceert, wie weet dan op termijn. Kijk naar Push en hdm, ook geen hoogvliegers maar beiden een goede jeugdopleiding en een structureel plan. Voordaan vindt hrt prima zo en dat pleit voor ze.

 6. Diederik

  Inderdaad kreeg SCHC een paar geode kansen maar de 3 levensgrote kansen die Voordaan kreeg tijdens de 2de helft liegen er ook niet om ! Voordaan is tijdens de 1ste play-off de terechte winnaar. Ben benieuwd naar zaterdag ?

 7. Grappig dat Voordaan deze ‘Battle of Bilthoven’ wint. Het is nog maar een paar jaar geleden dat SCHC voor de play-offs in de HK ging en dat Voordaan een modale overgangsklasser was. Voordaan slim ingespeeld op ‘t simpele spelletje van schc (alle ballen hoog op Schwarz en dan rennen maar). Eén – nul voor Marieke Dijkstra. Benieuwd welke zwakke punten de grote strateeg Wijzenbeek gezien heeft en hoe ze Voordaan zaterdag dan lijn gaan doen.

 8. Busvervoer

  Tuurlijk moet Wijzenbeek wat roepen… Maar SCHC heeft geen schijn van kans. Schwarz is heel makkelijk te verdedigen. Voordaan gewoon door naar de 2de ronde.

 9. Veel plezier…

  Leuke wedstrijdjes voor in de regio, gaat iedereen weer eens een potje hockey kijken, maar ik geloof ik echt niet dat, als Voordaan al van SCHC wint, ze gaan winnen van Den Bosch. Daarvoor is het gat tussen de hoofdklasse en overgangsklase inmiddels echts iets te groot…Volgend jaar gewoon weer Zwolle en Os uit, altijd lastig.

 10. @veel plezier

  Zwolle speelt komend seizoen alleen 1e klasse.

 11. en Oss is met dubbel S..

 12. Terecht dat Pim kwetsbare punten heeft gezien, deze zitten bij Stichtsche op de bank. Hij laat twee mannen spelen die niet eens in de 1e klasse thuishoren, maar ook uit Brabant komen.
  Het was een mooi potje hockey, als de mannen van Stichtsche de spanning van zich afgooien, moet ik het nog zien. Maar, beide gaan het niet halen tegen Den Bosch, is misschien voor beide clubs wel beter ook.

 13. Historie

  Lekker groot gat als de promovendus van vorig jaar 8e wordt dit seizoen…

 14. Hoogmoed

  Maar blijf het vooral roepen…!

 15. Voordaan

  Voordaan zou, net als de vorige keer,echt een enorme aanwinst zijn in de Hoofdklasse…

 16. ja, Pimmetje neemt elke keer een paar spelers in zijn groep op die eigenlijk één of twee niveau’s lager horen te spelen. Zo hebben vorig jaar ook een paar eerste klasse spelers gedebuteerd in de HK. En de vier Nieuw-Zeelanders die ze toen niet konden gebruiken (geen toegevoegde waarde) staan straks op de WK. Tovenaar Pim.

 17. Mooi dat Hoofdklassehockey nu niet zo snel de verschillende discussies sluit!

  @brent: Pim is wel degelijk een goede goochelaar! Je weet nooit hoe die voor de dag komt!

Reageer