"Wisten dat we in vorm waren" | Hoofdklasse Hockey Nederland

"Wisten dat we in vorm waren"

Foto © Maurice de Wert

Amsterdam won zaterdag overtuigend van Kampong en Oranje Zwart. Onze glazen bol had aangegegeven dat Amsterdam tegen een nederlaag zou aanlopen tegen Kampong. Amsterdam speler Teun Rohof reageerde vrijdag en meldde dat Amsterdam ruim zou winnen wat ook gebeurde. Heeft hij de ambitie om meer voorspellingen te doen?
Rohof:” Ik ben een man die na 1 keer juist gokken zijn voorspellingen een tijdje voor zich houd. Maar het was een leuk potje tegen Kampong. Wij, de jongens van het Nederlands zaalteam, wisten dat we in vorm waren en dan is het extra leuk als de andere jongens dat oppakken. We wisselen onze samenstelling en onberekenbaarheid af met ingestudeerd patronen. Vorig seizoen haalden we de finale maar zijn nu beter”
Rohof speelt het komende EK zaalhockey mee in de Nederlandse ploeg wat kan hij daarover voorspellen?
“Ik heb echt zin in het EK. Het wordt een mooi toernooi.Het behalen van de halve finale zou top zijn. De eerste wedstrijd is superbelangrijk tegen Engeland. Spelen ook allemaal gasten van de veldselectie bij. Verder zitten we met Rusland en Tsjechië in de poule. Beiden goede ploegen. Tsjechië zit altijd wel bij de eerste vier op een toernooi. Met onze kwaliteiten moeten we de halve finale kunnen halen. Maar vrijdag, de eerste speeldag, wordt erg belangrijk. We spelen dan tegen Engeland en Rusland en moeten we een goed resultaat halen.”
Nog wat meegekregen van de blessure van Oliver Polkamp?
“Ja, ik ben altijd een beetje huiverig en om zoiets te gaan bekijken. Je hoopt op zo´n moment dat er geen blijvende schade is. Ik heb Oliver als een goede gast leren kennen bij het Nederlands zaalteam en ben blij dat het beter met hem gaat.”
Hoofdklassehockey.nl  volgt vanaf vrijdag het EK in Leipzig op de voet. Hou onze twitterberichten en website in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Reageer