WK Indoor: Eerste halve finaleplek ooit voor Oranje heren

De Oranje heren hebben zaterdagochtend in Leipzig geschiedenis geschreven. Door een 5-3 overwinning op Zweden heeft Nederland voor het eerst een halve finaleplek op een wereldkampioenschap te pakken. Hierin treft de ploeg van Robin Rösch grootmacht Duitsland.

Oranje heren MdW Zweden zaal (7)
Tigges en Van de Peppel vieren ‘hun’ doelpunt. (c) Maurice de Wert

Bjorn Kellerman opende na drie minuten de score in deze kwartfinale waarna Robbert van de Peppel vlak voor rust met een prachtige backhand-lob keeper Anders Lundqvist wist te verschalken. Nederland had gedurende de hele wedstrijd het betere van het spel en het was dus ook niet meer dan terecht dat Caspar van Dijk in het tweede bedrijf een mooi combinatiespel kon afronden en daarmee de 3-0 maakte. Van de Peppel stond tien minuten voor tijd op de juiste plek na een knappe actie van Robert Tigges en tekende daar voor zijn tweede van de dag. Coach Urban Björkman besloot toen een extra speler in te brengen waardoor captain Tigges weinig moeite had de corner die hij vervolgens kreeg in een keeperloos doel te pushen. Met deze 5-1 voorsprong was de buit voor Oranje binnen en daar konden de goals die Anders Eliasson en Karl Hemvik in de slotminuten maakten niets meer aan veranderen.

Voor de eerste keer in de geschiedenis pakt Nederland een halve finaleplek. Hierin treft Oranje grootmacht en gastland Duitsland dat tot nu toe alle edities van het WK indoor won. Deze halve eindstrijd vangt zaterdagavond om 19:00 uur aan en is hier live te volgen.

Reageer