WK Indoor: Oranje heren eindigen groepsfase als tweede

De Oranje heren zijn door een nipte 4-5 nederlaag tegen voormalig mede-koploper Rusland op de tweede plek in poule B geëindigd. Zaterdag speelt de ploeg van Robin Rösch in de kwartfinale tegen de nummer drie uit de andere groep.

Oranje zaal heren MdW (24)
(c) Maurice de Wert

Ondanks vroege kansen voor Rusland was het Nederland dat in deze laatste poulewedstrijd de leiding nam. Na zeven minuten pushte Max Sweering van zijn eerdere poging achter doelman Roman Rogov. Bjorn Kellerman tekende niet veel later, na mooi voorwerk van Lars Balk, voor de 2-0 maar zag Alexander Zhirkov de marge via een rake strafbal weer verkleinen naar één. Treffers van Kellerman en Dmitry Volkov zorgde voor een 3-2 ruststand maar de Russen kwamen sterk terug uit de kleedkamer en via Zhirkov op gelijke hoogte. Timmo Kranstauber gaf Oranje nog even hoop op de overwinning maar uiteindelijk was het Rusland dat via Mikhal Proskuryakov en wederom Zhirkov de eindstand op 4-5 bepaalde.

Nederland was dicht bij groepswinst maar moet genoegen nemen met de tweede plek. In de kwartfinale speelt het zaterdagochtend om 10:30 uur tegen de nummer drie van poule A, Zweden.

Reageer