WK Indoor: Oranje heren verslaan Duitsland in eigen huis na ware thriller

De Nederlandse heren hebben in een ware thriller grootmacht Duitsland verslagen. De ploeg van Robin Rösch had deze knappe overwinning vooral te danken aan een uitmuntende eerste helft en sterk keeperswerk van Laurens Goedegebuure. Voor het eerst in de WK-zaal geschiedenis zal het goud dus niet naar Duitsland gaan. Zondag treft Oranje Oostenrijk in de finale. 

MdW_070215_MG_1559

Oranje schoot brutaal uit de startblokken in het duel tegen de titelfavoriet. Duitsland werd duidelijk overdonderd door de gretigheid van de Nederlandse ploeg en zag de nummer zes van de wereld al in de openingsminuut de leiding nemen. Na mooie onderschepping van Teun Rohof kon Robert Tigges de cirkel inlopen en vanaf een onmogelijke hoek de 1-0 binnen pushen. Slechts zes minuten later werd deze voorsprong verdubbeld door Caspar van Dijk die alert het goede voorwerk van Sjoerd de Wert succesvol kon afrondde. Een sensatie bleek in de maak en toen Bjorn Kellerman in combinatie met Robert Tigges ook de 3-0 in het Duitse doel pushte werd het thuispubliek een stuk stiller. De Duitse ploeg herpakte zich echter in de slotminuten van het eerste bedrijf en vond via Alexander Otte vier minuten voor rust weer wat aansluiting. Nederland liet zich hierdoor echter niet van de wijs brengen en vergrootte de marge via Kellerman weer naar drie.

Tijdens de rust wisselde coach Stefan Kermas keeper Felix Reuss voor doelman Tobias Walter en zette de thuisploeg nog wat extra aan. Ondanks goede reddingen van keeper Laurens Goedegebuure kon hij, toen Oranje met een man minder stond, niet voorkomen dat Thilo Stralkowski acht minuten voor tijd de aansluitingstreffer binnen pushte. Lang leek het erop dat Oranje door geconcentreerd verdedigend werd de voorsprong naar huis zou spelen maar toch moest de ploeg van Robin Rösch in de slotminuten lijdzaam toezien hoe Alessio Ress en Alexander Otte Duitsland weer op gelijke hoogte brachten. Shoot-outs moesten hierdoor uitkomt bieden. Na treffers van Robert Tigges, Tobias Hauke en Robbert van de Peppel keerde Goedegebuure de poging van Moritz Fürste maar mistte ook Teun Rohof zijn shoot-out. Goedegebuure bleek echter scherp en pakte de laatste Duitse poging ook waarmee hij Nederland van een finaleplek verzekerde.

Met deze knappe overwinning schrijven de Oranje heren wederom geschieden. Na de eerste halve finaleplek ooit hebben zij ervoor gezorgd dat Duitsland voor het eerst in de WK-zaal geschiedenis niet in de finale staat. In de strijd om het goud treft Nederland Oostenrijk. Zondag om 14:30 uur is de finale hier live te volgen.

 

Comments (2)

  1. Geweldige prestatie van de mannen!! Geschiedenis is geschreven, hopelijk is morgen met een gouden plek het sprookje helemaal compleet!

    Mooi om te zien hoe Nederland in de laatste 12 jaar, sinds er weer een nationaal team is, langzaam maar zeker is opgeklommen naar deze plek. Een hele dikke pluim voor de jongens als Rösch, Tigges en Rohof die al sinds jaar en dag bij dit traject betrokken zijn (en natuurlijk alle jongens die op dit moment in Leipzig zijn).

    Heren jullie maken ons trots!

  2. Wereldprestatie waar van NL zijde (bijna) alles lukte en bij D (nerveus!, achterstand 3-0 kennen ze niet) niet! En de Schiris eindelijk mee! En Theo heet Thilo en is eveneens een wereldspeler op ´t veld maar ook in de zaal ,vorig jaar duits Kampioen met Uhlenhorst Mülheim. Tot 2014 nog teamgenoot (met Herzbruch en Reusch) van Max Sweering. En nu nog Oostenrijk niet onderschatten en met hockeyverstand verslaan!
    Toi, toi, toi, groeten uit Leipzig

Reageer