WK Indoor: Oranje heren verslaan Zwitserland

De Nederlandse mannen hebben op het WK Indoor in Leipzig hun vierde poulewedstrijd met 5-2 gewonnen van Zwitserland. Met deze drie punten op zak is de ploeg van Robin Rösch weer een stap dichterbij de groepswinst in poule B. 

Oranje zaal heren MdW (17)
(c) Maurice de Wert

Oranje werd al vroeg op weg geholpen door slordig wegwerken van de Zwitserse verdediging. Robert Tigges profiteerde en pushte zijn team daarmee op voorsprong. Hoewel Nederland de gehele eerste helft de overhand had, wist Zwitserland via een rake corner van Roman Richner toch op gelijke hoogte te komen. Captain Tigges stelde vlak voor rust echter weer orde op zaken door na mooi voorwerk van Bjorn Kellerman de 2-1 binnen te pushen waarna ook Timmo Kranstauber op slag van rust de voorsprong naar 3-1 vergrootte. Ín het tweede bedrijf waren ook Nicki Leijs en Robbert van de Peppel trefzeker. Zwitserland probeerde met een extra veldspeler nog een inhaalrace te bewerkstelligen maar verder dan de 5-2 van Yanik Kloter kwam de ploeg van bondscoach Christian Stengler niet.

Met deze overwinning op zak, en het gelijkspel van Rusland tegen Polen, doet Nederland weer een goede stap richting groepswinst in poule B. Vrijdag om 12:45 uur zullen de nummers één en twee in een rechtstreeks duel uitmaken wie er als groepswinnaar de kwartfinales in gaat.

 

Reageer