WK Indoor: Oranje heren verspelen 3-0 voorsprong

De Nederlandse heren hebben in de derde poulewedstrijd op het WK in Leizpig voor het eerst puntverlies geleden. In het duel met Polen gaf Oranje een 3-0 voorsprong uit handen. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Vanavond treft de ploeg van Robin Rösch Zwitserland.

Nederland zaal Oranje heren MdW (8)
(c) Maurice de Wert

Nederland startte sterk aan deze derde poulewedstrijd en kreeg al vroeg goede kansen voorgeschoteld. Na twaalf minuten spelen was het uiteindelijk Timmo Kranstauber die de score wist te openen waarna Bjorn Kellerman ook gelijk de 2-0 raak pushte. De goede lijn werd in de tweede helft voortgezet en bezegeld met de 3-0 van, wederom, Kellerman. Oranje leek daardoor op eieren te zitten maar was niet opgewassen tegen vijf veldspelers van Polen. Met nog een kwartier te spelen zette de Poolse coach Karol Sniezek namelijk alles op alles en verwisselde zijn doelman voor een extra veldspeler. Een goede zet, zo bleek, want daarna lukte het Thomasz Gorny de ban te breken en de aansluitingstreffer te maken waarna een rake corner van Krystian Makowski en een tweede doelpunt van Gorny de stand weer gelijk trokken. Hier had Nederland geen antwoord meer op en zo eindigde deze derde poulewedstrijd in een 3-3 gelijkspel.

Oranje geeft hiermee de koppositie uit handen en neemt nu de tweede plek in, twee punten verwijdert van koploper Rusland. Wel zijn de Nederlandse heren al zeker van een plek in de kwartfinale. Vanavond om 22:45 uur treft de ploeg van Robin Rösch Zwitserland dat momenteel de vierde plek in de poule bezet. De wedstrijd is hier live te volgen.

Reageer