WK indoor: Overzicht dag één (heren)

Op de openingsdag van het WK indoor in Leipzig spelen alle teams twee wedstrijden. Inmiddels hebben alle ploegen hun eerste duels gespeeld. Lees hier wat er gebeurde bij de heren.

Zaal-grootmachten Duitsland en Oostenrijk zijn het toernooi voortvarend gestart en delen samen de koppositie in poule A. Duitsland won de zeer vermakelijke openingswedstrijd met 9-4 van Zweden en pakte daarna ook tegen Iran met grote cijfers de volle buit. Ook Oostenrijk bleek te sterk voor Iran en speelde daarna Australië met 3-1 voorbij. Tsjechië volgt de koplopers met twee punten. Iran is in deze poule het enige team dat geen punt wist te pakken en staat dus onderaan.

In poule B wist Rusland een 2-3 achterstand tegen Zwitserland om te buigen in een 4-3 overwinning waarna het ook Canada met een minimaal verschil (2-1) voorbij ging. Het deelt nu samen met Nederland de koppositie maar moet Oranje op doelsaldo boven zich dulden. Polen volgt met vier punten op de derde plek waarna Zwitserland (één punt), Canada en Zuid-Afrika (beide puntloos) de hekken sluiten. Donderdag neemt Oranje het op tegen Polen (15:00 uur) en Zwitserland (22:45 uur). Deze wedstrijd is hier live te volgen.

Uitslagen poule A:
Tsjechië – Australië: 0-0            Zweden – Tsjechië: 1-1
Duitsland – Zweden: 9-4           Duitsland – Iran: 11-3
Oostenrijk – Iran: 7-2               Oostenrijk – Australië: 3-1

Uitslagen poule B:
Nederland – Canada: 3-1           Rusland – Canada: 2-1
Rusland – Zwitserland: 4-3        Polen – Zwitserland: 4-4
Polen – Zuid-Afrika: 8-3            Zuid-Afrika – Nederland: 5-0

Reageer