WK Indoor: Overzicht dag twee (heren)

Op de tweede dag van het WK indoor in Leipzig spelen alle teams wederom twee wedstrijden. Na de derde poulewedstrijd heeft Rusland in poule B geprofiteerd van het gelijkspel van Oranje want daardoor neemt het nu alleen de koppositie in. In poule A lieten Duitsland en Oostenrijk nog geen punt liggen maar vanavond treffen deze koplopers elkaar. Lees hier wat er verder gebeurde bij de heren.

Oostenrijk Australië zaal heren MdW (1)
(c) Maurice de Wert

Duitsland en Oostenrijk deelden lang de koppositie in poule A maar na het onderlinge duel tussen de grootmachten heeft Duitsland de concurrent van zich afgeschud. Onze Oosterburen wonnen de wedstrijd met 5-4 en staan nu met twaalf punten bovenaan. Gezien het feit dat vrijdag enkel nog de wedstrijd tegen Australië (twee punten) rest is de kans groot dat het ook groepswinnaar wordt. Oostenrijk is bij zowel winst als verlies tegen Tsjechië zeker van de tweede plek. Onderin zal het nog spannend worden. Het verschil tussen de nummer drie. Tsjechië, en de nummer zes, Zweden, is slechts twee punten en dus maken alle ploegen nog kans op een play-off plek.

In poule B heeft is Nederland door de overwinning op Zwitserland en het gelijkspel van Rusland tegen Polen weer iets dichter bij de eerste plek geslopen. In puntenaantal staat het gelijk met de Russen en dus zal het onderlinge duel dat vrijdag om 12:45 uur plaatsvindt bepalen wie er als groepswinnaar de kwartfinales in gaat. Nummer drie Polen is ook al zeker van een plek bij de laatste acht maar om plek vier kan op papier nog gestreden gaan worden. Zwitserland sprokkelde tot nu toe vier punten bij elkaar en hekkensluiters Canada en Kazachstan beide één. In theorie zouden zij dus nog aansluiting kunnen vinden maar lijkt het verschil doelsaldo te groot om nog een plek te stijgen.

Uitslagen poule A:
Australië – Iran: 5-8                                   Australië – Zweden: 3-3
Tsjechië – Duitsland: 4-9                            Oostenrijk – Duitsland: 4-5
Zweden – Oostenrijk: 1-4                            Iran – Tsjechië: 3-3

Uitslagen poule B:
Zuid-Afrika – Rusland: 2-10                        Canada – Zuid-Afrika: 5-5
Nederland – Polen: 3-3                               Rusland – Polen: 5-5
Canada – Zwitserland: 0-4                           Zwitserland – Nederland: 2-5

Reageer