WK: Overzicht en doelpunten dag 1 (heren)

Op de openingsdag van het WK in Den Haag kwamen de Oranje heren en de rest van poule B nog niet in actie maar werden er wel drie wedstrijden gespeeld in de andere poule A. Lees hier wat er gebeurde en bekijk de doelpunten.

België-India-heren-WK-RU van Aubel
Florent van Aubel viert zijn 1-0 tegen India. Credit: Roel Ubels

Australië – Maleisië 4-0

De heren van Australië en Maleisië mochten vanochtend het toernooi openen. Nadat beide partijen in de openingsfase kansen kregen om de score te openen was Glenn Turner in de 25e minuut uiteindelijk als eerste trefzeker. Na een mooie rush schoot hij zelfverzekerd de 1-0 in het Maleisische doel.  In de tweede helft waren de zenuwen bij de Kookaburras duidelijk verdwenen. In een tijdsbestek van vijf minuten gooide het team van Ric Charlesworth de wedstrijd op slot. Nadat Eddie Ockenden in de 50e minuut de voorsprong verdubbelde, maakte Jamie Dwyer er twee minuten later 3-0 van waarna Turner met zijn tweede van de dag zijn team van de overwinning  verzekerde.

Bekijk hier de doelpunten:

’25: 1-0 Glenn Turner

’50: 2-0 Eddie Ockenden

’52: 3-0 Jamie Dwyer

’54: 4-0 Glenn Turner

België – India: 3-2 

In een zeer vermakelijk duel leek India lange tijd het onderspit te gaan delven. De ploeg van bondscoach Terry Walsh werd vooral in de eerste helft zeer flink onder druk gezet door België. De ‘Red Lions’ zetten aanval na aanval in maar waren een aantal keer slordig in de afwerking en werden ook goed verdedigd door de heren van India. Een minuut voor rust lukt het de ploeg van Marc Lammers om eindelijk het openingsdoelpunt te maken. Florent van Aubel tipt België verdient naar 1-0. Ook aan de start van de tweede helft zijn de Belgen oppermachtig totdat India uit het niets op gelijke hoogte weet te komen. Na een mooie actie van VR Ragnunath belandt de bal bij Mandeep Singh die van dichtbij raak pusht. De verrassing is helemaal compleet wanneer India enkele minuten later zelfs ook de leiding weet te nemen via een mooie tipp-in van Akashdeep Singh. Vanaf dat moment gaan beide teams vol is de aanval. De Belgen weten via een goed uitgespeelde corner op aangever Simon Gougnard nog terug te komen naar 2-2 en lijken de teams de punten te gaan delen. In de laatste seconde van de wedstrijd steekt captain John John Dohmen daar echter een stokje voor. Hij schiet België naar de overwinning.

Bekijk hier de doelpunten:

’34: 1-0 Florent van Aubel

’44: 1-1 Mandeep Singh

’50: 1-2 Akashdeep Singh

’55: 2-2 Simon Gougnard

’70: 3-2 John John Dohmen

17:30 uur: Engeland – Spanje (heren): 1-1

De heren van Engeland en Spanje speelden vanmiddag in een felle maar aantrekkelijke wedstrijd met 1-1 gelijk. De beste kansen in de beginfase waren voor de Engelsen. Waar er eerst nog een tip-inn naast het doel belandt is het in de vijfde minuut al raak voor de ploeg van Bobby Crutchley. Alistair Brogdon kan van voor de 23 meterlijn met gemak de cirkel inlopen en uithalen. Hij schiet zijn team op 1-0. In de tweede helft kwam Spanje langzaam terug in de wedstrijd. Al na twee minuten tipt Eduard Tubau de 1-1 binnen. Waar de scheidsrechter eerst denkt dat Tubau de bal niet raakte wordt na het bekijken van de videobeelden duidelijk dat dit wel het geval was. Omdat beide teams op zoek gingen naar een voorsprong ging het er in de slotfase soms hard aan toe. Uiteindelijk lukte het geen van de ploegen op nog het doel te raken en dus delen zij de punten.

Bekijk hier de doelpunten:

‘5: 1-0 Alistair Brogdon 

’37: 1-1  Eduard Tubau

Reageer