WK: Overzicht en doelpunten dag 10 (heren)

Op dag tien  van het WK in Den Haag speelden naast Nederland en Nieuw-Zeeland, om 19:45 uur, ook de andere teams uit poule B hun laatste wedstrijd. Lees hier wat er gebeurde en bekijk de doelpunten.

WK heren Nederland-Oranje-Argentinië-RU
Lucas Vila maakte tegen Zuid-Afrika twee geweldige treffers voor de Argentijnen. Credit: Roel Ubels

Argentinië – Zuid-Afrika: 5-1

Argentinië heeft met de 5-1 overwinning op Zuid-Afrika alle Duitse hoop op een halve finale plek doen vervliegen. Zoals verwacht was de ploeg van ‘dubbelbondscoach’ Carlos Rettegui veel te sterk voor de Zuid-Afrikanen die in de groepsfase slecht één punt wisten te pakken. Bij rust hadden Los Leones een 2-0 voorsprong te pakken door goals van Joaquin Menini en strafcornerkanon Gonzalo Peillat. De Zuid-Afrikanen kwamen verder goed mee in de wedstrijd maar waren gewoonweg niet opgewassen tegen de behendigheid van de Argentijnse spitsen. Zo liet Lucas Vila met een geweldige solo de hele Zuid-Afrikaanse achter zich waarna hij hard de 3-0 de touwen in schoot. Clinton Panther toonde vervolgens echter dat ook hij wel raad weet met bal en stick en tikte na een sterke individuele actie de eretreffer voor zijn team binnen. Niet lang daarna sleepte Gonzalo Peillat met zijn negende doelpunt van het toernooi de overwinning echt veilig voor Los Leones, al kwam het slotakkoord van de stick van Vila. Hij schoot de bal met zijn backhand keihard de touwen in en bracht daarmee de eindstand naar 5-1. Met deze overwinning is de eerste WK- halve finale plek ooit voor de Argentijnse heren een feit.

Bekijk hier de doelpunten: 

’20: 1-0 Joaquin Menini

’25: 2-0 Gonzalo Peillat

’49: 3-0 Lucas Vila

57: 3-1 Clinton Panther 

’61: 4-1 Gonzalo Peillat

’64: 5-1 Lucas Vila

 

Duitsland – Zuid-Korea: 6-1

Door de winst van Argentinië wisten de Duitse heren voorafgaand aan de wedstrijd tegen Korea al dat hun kans op een plek bij de laatste vier verkeken was. Alsnog was de ploeg van Markus Weise duidelijk uit op sportieve revanche op zichzelf. Al voor rust liepen onze Oosterburen via Christopher Wesley, Benedikt Fürk en Martin Zwicker uit naar een 3-0 voorsprong. In de tweede helft scoorde Hyunwoo Nam uit een corner nog de aansluitingstreffer maar dat zorgde er enkel voor dat Duitsland nog eens aanzette. Florian Fucks, Oliver Korn en Christopher Zeller brachten de eindstand naar een overtuigende 6-1 overwinning

Bekijk hier de doelpunten:

’19: 1-0 Christopher Wesley

’22: 2-0 Benedikt Fürk

’33: 3-0 Martin Zwicker

’51: 3-1 Hyunwoo Nam

’60: 4-1 Florian Fuchs

’65: 5-1 Oliver Korn

’70: 6-1 Christopher Zeller

 

 

Reageer