WK: Overzicht en doelpunten dag 2 (heren)

Op dag 2 van het WK in Den Haag worden er naast de wedstrijd tussen de heren van Nederland en Argentinië, om 16:00 uur, in poule B nog twee andere wedstrijden gespeeld. Lees hier wat er gebeurde en bekijk de doelpunten.

Duitsland – Zuid-Afrika: 4-0

Waar de wedstrijd in rustig tempo begon nam Duitsland na tien minuten de volledige controle over de wedstrijd. De ploeg van Marcus Weisse liet zien ook zonder Moritz Fuerste zeer in vorm te zijn. Het neemt na 27 minuten dan ook terecht de leiding. Christopher Zeller is het die middels een strafbal de 1-0 binnen pusht. Op slag van rust kan Thilo Stralkowski de voorsprong vervolgens verdubbelen, als is het met enige hulp van keeper Rassie Pieters. De Zuid-Afrikaanse goalie krijgt de bal die Stralkowski eigenlijk maar half raakte niet onder controle waardoor de 2-0 tussen zijn benen door het goal in hobbelt.

Ook in de tweede helft is Duitsland oppermachtig. Wanneer een Zuid-Afrikaanse aanval in de 56e minuut handig wordt onderschept door Martin Zwicker kan hij de goed vrijgelopen Mats Grambusch midden in de cirkel aanspelen. Zonder aan te nemen tikt de Duitse aanvaller de bal in één keer achter keeper Pieterse. Drie minuten later kan het langzaam toegestroomde publiek genieten van een ander hoogstandje van de Duitsers. Dit keer is het Christopher Rühr die zijn balvaardigheid toont en met speels gemak door de Zuid-Afrikaanse defensie heen walst. Het lukt hem echter niet de actie met een goal te belonen maar in tweede instantie kan de meegelopen Oliver Korn alsnog de 4-0 binnen tikken.

Bekijk hier de doelpunten:

’27: 1-0 Christopher Zeller

’35: 2-0 Thilo Stralkowski

’56: 3-0 Mats Grambusch

’59: 4-0 Oliver Korn

 

Nieuw-Zeeland – Korea: 2-1

Steve Edwards heeft op dag twee waarschijnlijk al het snelste doelpunt van het toernooi gemaakt. Al vanuit de eerste aanval van de Kiwi’s ziet hij kans de 1-0 binnen te tikken. Via Marcus Child ontvangt hij de bal in de cirkel en ziet vervolgens kans om tussen alle verdedigers door de voorsprong voor Nieuw-Zeeland veilig te stellen. Lang leek het erop dat dit ook het winnende doelpunt zou gaan worden. Korea krijgt vooral in de tweede helft grote kansen om op gelijke hoogte te komen. Zo pusht Jang een strafbal op de lat en schiet You niet veel later met zijn backhand keihard de bal op de paal. In de 64e minuut is het dan eindelijk wel raak voor de Koreanen. Vanuit een wat rommelige situatie in de cirkel belandt de bal bij Seongkye Kim die van dichtbij de 1-1 binnen tikt. Nieuw-Zeeland had zich waarschijnlijk stiekem al rijk gerekend maar moest dus alsnog aan de bak om de overwinning veilig te stellen. Uiteindelijk lukt dat de Blacksticks in de slotminuut. Een corner-rebound belandt voor het lichaam van Phil Burrows die zo de overwinning binnen tikt.

Bekijk hier de doelpunten:

‘1: 1-0 Steve Edwards

’64: 1-1 Seongkyu Kim

’69: 2-1 Phil Burrows

 

 

Reageer