WK: Overzicht en doelpunten dag 3 (heren)

Op dag 3 van het WK in Den Haag kwamen de Oranje heren niet in actie maar werden er wel drie wedstrijden gespeeld in poule A. Lees hier wat er gebeurde en bekijk de doelpunten.

Australië Govers

Australië – Spanje: 3-0

De Kookaburras hebben vanmiddag met weinig moeite Spanje weten te verslaan. Vanaf minuut één was Australië oppermachtig en neemt dan ook al vroeg de leiding. Verdediger Tim Deavin kan de bal in het midden van de cirkel aannemen en flatst deze met zijn backhand langs de Spaanse keeper. Nog voordat er tien minuten waren gespeeld lukte het Australië al de voorsprong te verdubbelen via een rake strafbal van Mark Knowles. Vlak daarna mag de aanvoerder zelfs voor de tweede keer aanleggen op de stip om de wedstrijd op slot te gooien maar die poging pusht hij op de lat. De Spanjaarden probeerden de rest van de eerste helft onder de constante druk van de Kookaburras uit de komen maar eigenlijk werd de ploeg van aanvoerder Santi Freixa op alle fronten afgetroefd. Doordat Kieran Govers op slag van rust nog de 3-0 binnen sleepte was de wedstrijd wel gespeeld.

In de tweede helft lukte het de ploeg van coach Salvador Indurain wel om iets meer tegenstand te bieden tegen een Australië dat het eigenlijk wel geloofde maar echt opgelegen kansen bleven uit.

Bekijk hier de doelpunten:

‘2: 1-0 Tim Deavin

’10: 2-0 Mark Knowles

’33: 3-0 Kieran Govers

Engeland – India: 2-1

Na een wat aftastend begin met een aanvallend Engeland en counterend India dat de eerste corners van de wedstrijd krijgt toegekend. Waar keeper George Pinner de eerste wegwerkt krijgt eerste uitloper Dan Fox de tweede sleep van Rupinder Pal Singh hard op zijn lichaam en weet India vervolgens ook de derde corner niet te raken. De eerste echte kans voor Engeland komt vervolgens op naam van Tim Whiteman die hard de cirkel komt binnen sliden maar de bal mist. Pas in de 27e minuut wordt de score dan wel geopend door Mark Gleghorne. Met een mooie sleeppush zet hij zijn team op 1-0. Lang mogen de Engelsen echter niet genieten van de voorsprong, binnen drie minuten ligt de gelijkmaker er aan de andere kant in. Dharamvir Singh krijgt de bal op kopcirkel aangespeeld en schiet ‘m uit de draai achter doelman George Pinner.

Aangezien beide ploegen een overwinning goed kunnen gebruiken om zicht te houden op een eventuele plek in de halve finale neemt de spanning naarmate de tweede helft vordert steeds meer toe. De beste kansen zijn dan voor India maar de voorsprong pakt de ploeg van Terry Walsh niet. Engeland twee minuten voor tijd echter wel. Vanuit een strafcorner belandt de rebound voor de backhand van Simon Mantell die de 2-1 hard de touwen in jaagt. Een zure nederlaag voor India dat ook zaterdag tegen België in de slotminuut de winnende tegentreffer moest incasseren.

Bekijk hier de doelpunten

27: 1-0 Mark Gleghorne

’30: 1-1 Dharamvir Singh

’68: 2-1 Simon Mantell

 

Maleisië – België: 2-4

Het neemt de leiding na een goed uitgespeelde cornervariant, afgerond door Razie Abdul Rahim. Tien minuten later mag ook België aanleggen voor een corner en omdat deze op de lijn wordt gehinderd door het lichaam van een verdediger kan Tom Boon via een strafbal de ‘Red Lions’ weer op gelijke hoogte brengen. Hij doet dat met verve en pusht de 1-1 hard het dak in. Maleisië is echter niet van plan zich hierdoor gewonnen te geven. In de 19e minuut neemt de laagstgeplaatste deelnemer van dit toernooi weer de leiding. Wederom is het Rahim die een corner weet te verzilveren. Dit keer pusht hij de bal rechtstreeks achter keeper Vincent Vanasch. Helaas voor Maleisië kan ook Boon goede corners pushen en is hij op dreef. Nog voor rust zorgt de spits van Bloemendaal ervoor dat België middels een cornergoal en een velddoelpunt van de aanvaller met een 2-3 voorsprong de rust in gaat. Na rust wordt duidelijk dat de eventuele verrassing die in de lucht hing vervlogen is. Tanguy Cosyns laat zien dat ook hij een prima sleep in huis heeft en maakt de 2-4. Boon besluit vervolgens dat hij geen genoegen neemt met een hattrick en schiet met een hoge backhand zijn vierde, en mooiste doelpunt van de dag binnen. Het slotakkoord is voor John John Dohmen. Hij schiet de eindstand naar 2-6.

Bekijk hier de doelpunten

‘5: 1-0 Mohd Razie Abdul Rahim

’14: 1-1 Tom Boon

’19: 2-1 Mohd Razie Abdul Rahim

’23: 2-2 Tom Boon

’31: 2-3 Tom Boon

’37: 2-4 Tanguy Cosyns

’45: 2-5 Tom Boon

’56: 2-6 John John Dohmen

Reageer