WK: Overzicht en doelpunten dag 4 (heren)

Op dag 4 van het WK in Den Haag werden er naast de wedstrijd tussen de heren van Nederland en Korea, om 19:45 uur, in poule B nog twee andere wedstrijden gespeeld. Lees hier wat er gebeurde en bekijk de doelpunten.

WK heren Nederland-Oranje-Argentinië-RU

Duitsland – Argentinië: 0-1

Van het frivole, solide spel van Duitsland tegen Zuid-Afrika was vandaag niets terug te zien. De Duitsers hadden het zwaar tegen het gretige Argentinië. Nadat beide teams in de eerste helft slechts enkele kleine kansen creeërden zijn het ‘Los Leones’ die vier minuten voor rust de score openen. Manuel Brunet draait zich op de achterlijn mooi weg van zijn verdedigers en ziet dan kans de bal uit een onmogelijke hoek langs de rechterschouder van keeper Nicolas Jacobi te pushen. In de tweede helft moet Duitsland dus op zoek naar die gelijkmaker en doen de Argentijnen wat ze het beste doen. Terugzakken en het zo klein mogelijk maken. De Duitsers hebben het hier duidelijk lastig mee, ze komen niet door de blauw-witte muur heen, spelen daarnaast weinig overtuigend en dat leidt ook tot zichtbare irritaties over en weer. Ondertussen tikt de tijd weg en blijkt uiteindelijk dat ene doelpunt van Brunet genoeg om de Duitsers te verslaan.

Bekijk hier het doelpunt:

’31: 0-1 Manuel Brunet

Zuid-Afrika – Nieuw-Zeeland: 0-5

De Nieuw-Zeelanders gaan van start met al in de vierde minuut een hoogstandje van de oud-Rotterdam speler Simon Child. Hij neemt een harde backhand-afzwaaier Dean Couzins uit de lucht aan, draait om de bal heen en schiet deze vervolgens keihard in de touwen achter de kansloze doelman Rassie Pieterse. Kort daarna heeft Austin Smith de gelijkmaker op zijn stick wanneer Zuid-Afrika de eerste corner van de wedstrijd toegekend krijgt. Zijn inzet belandt echter hard op de lat en dus gaat het feest niet door. De Black Sticks hebben meer geluk bij hun corners. In een tijdsbestek van drie minuten mag specialist Andy Harward twee maal aanleggen op kopcirkel en sleept beide strafcorners feilloos de touwen in.

Ook in de tweede helft weten de Zuid-Afrikanen het tij niet te keren. Ze blijven doorhockeyen en doen hun best ergens die aansluitingstreffer te vinden maar komen telkens net te kort. Nieuw-Zeeland is voornamelijk zeer effectief als het om corners gaat en loopt via een variant op Shea McAleese en de derde rake corner van Hayward uit naar 0-5.

Bekijk hier de doelpunten:

4: 0-1 Simon Child 

’15: 0-2 Andy Hayward

’17: 0-3 Andy Hayward

’52: 0-4 Shea McAleese

’54: 0-5 Andy Hayward

 

Comments (5)

  1. Verlies Duitsland is ongunstig voor NL…

    Als NL verliest van Duitsland + NZ en Duitsland spelen gelijk is NL niet door…

  2. Ohja want Nederland had kunnen voorkomen dat Duitsland verloor ???

  3. uiteraard niet… maar NL moet er wel staan as vrijdag! Tegen Zuid Korea was het niet veel goeds…

  4. @Gras, je redenatie klopt natuurlijk helemaal niet. Als Nederland ondanks het verlies tegen Duitsland “gewoon” van Nieuw Zeeland wint gaat het “gewoon” met 12 punten naar de halve finale…. Sterker nog, Nederland en Nieuw Zeeland spelen in de laatste wedstrijd tegen elkaar: misschien krijgen juist zij de kans op een prachtige salonremise 🙂

  5. Als Nederland verliest van Duitsland en Nieuw Zeeland is het wellicht ook wel terecht dat ze niet in de halve finale staan. Gewoon punten pakken dus!

Reageer