WK: Overzicht en doelpunten dag 6 (heren)

Op dag 6 van het WK in Den Haag werden er naast de wedstrijd tussen de heren van Nederland en Duitsland, om 19:45 uur, in poule B nog twee andere wedstrijden gespeeld. Lees hier wat er gebeurde en bekijk de doelpunten.

WK heren Korea RU

 

Nieuw-Zeeland – Argentinië: 1-3

Na een ietwat saaie eerste helft, die zich vooral tussen de 23-meter lijnen afspeelde, kwam de wedstrijd tussen Nieuw-Zeeland en Argentinië in de tweede helft pas echt los. Na negen minuten opent Gonzalo Peillat de score.  Hij sleept de eerste strafcorner van het duel hard tegen de plank. Niet lang daarna komen de Kiwi’s alweer op gelijke hoogte. Een snoeihard ingeslagen vrije slag van Phil Burrows belandt via Stephen Jenness achter de verder sterk keepende Juan Vivaldi en daarmee tekent hij voor de 1-1. Hoewel de Black Sticks daarna meer balbezit hebben zijn Los Leones veel effectiever. Uit de drie corners die ze na de gelijkmaker krijgen scoort Peillat er nog twee en daarmee stelt hij de overwinning voor zijn team veilig. Een mooie stap voor de Argentijnse heren die nu aansluiting vinden met de top.

Bekijk hier de doelpunten:

’44: 0-1 Gonzalo Peillat

’49: 1-1 Stephen Jenness

’51: 1-2 Gonzalo Peillat

’63: 1-3 Gonzalo Peillat

Zuid-Korea – Zuid-Afrika: 0-0

De twee onderste ploegen van poule B speelden vrijdagmiddag gelijk. Hoewel de wedstrijd niet van heel hoogstaand niveau was vochten beide teams voor wat ze waard waren. Pas aan het slot van de wedstrijd kwamen de echte kansen. Eerst mocht Korea aanleggen voor een corner waarna Zuid-Afrika het in de slotfase nog tot drie maal toe van kopcirkel probeerde. Alle pogingen misten doel en zo bleef het bij de brilstand. Beide teams hebben hierdoor wel hun eerste punt binnen.

Reageer