WK: Overzicht en doelpunten dag 9 (heren)

Op dag negen van het WK in Den Haag kwamen de Oranje heren niet in actie maar speelden de teams uit poule A hun laatste poulewedstrijden. Lees hier wat er gebeurde en bekijk de doelpunten.

Australië heren WK RU
De Australische heren wonnen ook hun laatste poulewedstrijd. Credit: Roel Ubels

België – Engeland: 2-3

De spannendste wedstrijd van de dag was die tussen de heren van België en Engeland die in een direct duel uit moesten maken wie er naast Australië naar de halve finale zou gaan. De Belgen zouden aan een gelijkspel genoeg hebben en gaan in deze missie goed van start. De hele eerste helft hebben zij een lichte overhand in het spel en zetten dat na dertien minuten ook op het scorebord. OZ-aanvaller Thomas Briels pusht na een mooie counter zijn ploeg naar 1-0. Lang mogen de Red Lions echter niet genieten van deze voorsprong. Vijf minuten later schiet Nick Catlin, na mooi voorwerk van Ashley Jackson, de 1-1 achter keeper Vincent Vanasch. Met deze gelijke score weten de Engelsen wat ze te doen staat, er moet gescoord worden en zo geschiedde. Als de ploegen amper de kleedkamer uit zijn tikt Ashley Jackson al de 1-2 binnen. Ondanks dat België hierna goede kansen krijgt op de gelijkmaker blijft de voorsprong voor Engeland lang in stand. In de 63e minuut mag de ploeg van Marc Lammers echter voor de tweede keer in korte tijd aanleggen voor een corner. Tanguy Cosyns sleept deze feilloos achter keeper George Pinner en dan lijkt de halve finale plek voor de Belgen. Vier minuten voor tijd is het echter toch weer Engeland dat door een rake strafbal van Iain Lewers op voorsprong komt en daarmee doorgaat naar de halve eindstrijd waarin Nederland vrijdag de tegenstander zal zijn.

’13: 1-0 Thomas Briels

’19: 1-1 Nick Catlin

’38: 1-2 Ashley Jackson

’63: 2-2 Tanguy Cosyns

66: 2-3 Iain Lewers

Australië – India: 4-0

De Kookaburras waren al verzekerd van een plek bij de laatste vier maar verstevigden hun koppositie door met grote overmacht van India te winnen. De Aziatische ploeg van bondscoach (en Australiër) Terry Walsh, en nummer vier uit de poule, had weinig in te brengen in dit laatste groepsduel. Al na drie minuten openden Kieran Govers de score voor Australië waarna de Kookaburras via Chris Ciriello (2x) en Jeremy Hayward nog voor rust uitliepen naar een riante 4-0 voorsprong. Zeven minute voor rust schrokken zowel publiek als spelers op toen captain Mark Knowles met zijn hoofd in zijn handen op het veld bleef liggen. De aanvoerder kwam in botsing met het lichaam van een Indiër een leek zijn hoofd vast te houden uit angst voor een nekblessure. Na enkele minuten werd hij ingesnoerd op de brancard voorzichtig het veld afgereden. Hopelijk keert de aanvoerder en oud-Rotterdam speler in de halve finale weer terug op het veld.

In de tweede helft is het spel van beide teams wat minder aanvallend en zullen de gedachtes van de Australische spelers ook vooral bij Knowles zijn geweest. Na vijf minuten zien de Kookaburras ook Dwyer het veld verlaten, hij leek last te hebben van zijn kuit. Uiteindeiljk wordt het duel zakelijk uitgespeeld maar wat het bij lange na niet zo vermakelijke als het eerste bedrijf.

Bekijk hier de doelpunten:

‘3: 1-0 Kieran Govers

’16: 2-0 Chris Ciriello

’20: 3-0 Jeremy Hayward

’22: 4-0 Chris Ciriello

 

Spanje – Maleisië: 5-2

De Spaanse mannen hebben na een 5-2 overwinning beslag weten te leggen op plek vier in poule A en zal in de volgende ronde gaan spelen om de zevende plek. De Spanjaarden waren vanaf minuut één veel sterker dan Maleisië, het laagstgeplaatste team van het toernooi. Nadat er al enkele kansen gemist werden lukte het Gabriël Dabanch na een kwartier spelen om de score te openen. Nadat dezelfde Dabanch enkele minuten later groen kreeg voorgeschoteld kon Maleisië profiteren en werd in de 24e minuut de gelijkmaker binnen geschoten. In een rare slotfase van de eerste helft kwam Spanje met tien man tegen negen man van Maleisië te staan en wist dit keer ook de Europese formatie te profiteren van de man meer situatie en via Mark Salles op 2-1. Toen het team van Santi Freixa via de captain zelf en wederom Dabanch vlak na rust snel uit liep naar 4-1 was de wedstrijd wel gespeeld. Twintig minuten voor tijd wist Fitri Saari de marge nog iets te verkleinen al werd zijn goal in de slotminuten weer ongedaan gemaakt door Sergi Enrique.

’13: 1-0 Gabriel Dabanch

’24: 1-1 Tengku Ahmad

’33: 2-1 Mark Salles

’37: 3-1 Santi Freixa

’46: 4-1 Gabriel Dabanch

’51: 4-2 Fitri Saari

’68: 5-2 Sergi Enrique

 

 

 

Reageer