Wolff: Voorval werpt grote schaduw over deze wedstrijd - Hoofdklasse Hockey Nederland

Wolff: Voorval werpt grote schaduw over deze wedstrijd

Reinoud Wolff was zondag vanaf de bank van dichtbij getuige van het ongelukkige voorval waarbij Seve van Ass de stick van Valentin Verga tegen zijn gezicht kreeg. 

Reinoud-Wolff

In het AD/Rotterdams Dagblad vertelt hij dat hij gelijk wist hoe laat het was. “Even later had ik een aantal van zijn tanden in mijn hand. Het was heel naar. Dit voorval werpt een grote schaduw over deze wedstrijd.” Ook bij aanvoerder Jeroen Hertzberger zat de schrik er goed in. “We winnen dit belangrijke duel maar verliezen Seve voor langere tijd.” Omdat beide jongens elkaar van Oranje kennen kan Hertzberger zich verder niet voorstellen dat er opzet in het spel was.

Rotterdam won de wedstrijd tegen Amsterdam uiteindelijk met 6-3. Deze zege is voor de ploeg uit de Havenstad de tiende op rij. Hertzberger denkt dat zijn team hiermee het clubrecord te pakken heeft. “Want volgens mij stond het oude record op zeven competitiezeges op rij. Dit is waar we keihard voor hebben getraind met elkaar. De sfeer onderling is prima.”

Ook coach Wolff vindt dat zijn team trots mag zijn op de 27 punten die ze uit elf duels binnen haalden. Na het vertrekt van Mark Knowles, Simon Child en Willem Hertzberger vindt hij dat zijn ploeg boven verwachting presteert. “Een hele mooie serie, maar het is nog geen tijd voor feest. Met dit duel tegen Amsterdam zijn we een nieuwe reeks begonnen, we treffen hierna OZ thuis, Kampong uit en HGC thuis. Het zijn stuk voor stuk kleine finales.”

Reageer