Wonderbaarlijke rentree Warmerdam bij Pinoké - Hoofdklasse Hockey Nederland

Wonderbaarlijke rentree Warmerdam bij Pinoké

Dennis Warmerdam keert terug in de selectie van Pinoké. Na een positieve scan tijdens de winterstop, spelen in Heren 2 en een aantal maanden meetrainen met de selectie heeft hij groen licht gekregen voor een terugkeer op het hoogste niveau.

Anderhalf jaar geleden werd bij Warmerdam een zeldzame vorm van kanker ontdekt in zijn onderarm. Ruim een jaar geleden was het uitzicht op herstel nihil en lag de focus geheel op herstel. Warmerdam nam destijds afscheid van het tophockey tijdens een bijzonder emotionele afscheidswedstrijd.

Kansen gekeerd

Na een wonderbaarlijke operatie keerden de kansen van de 23-jarige speler. Commissaris tophockey Michiel Hilders zegt hierover: “Zijn arm is succesvol ‘schoongemaakt’ waarbij de functionaliteit nagenoeg intact gebleven is. Iets waarvan we alleen maar konden dromen, tot stand gekomen door geweldig werk van de behandelende artsen én door de positieve instelling van Dennis zelf. Wij zijn trots op hem en op eenieder die betrekken is geweest bij deze nachtmerrie en het herstel. En vanzelfsprekend zijn we bijzonder verheugd dat Dennis weer ‘gewoon’ onderdeel is van de selectie van Heren 1.”

Zelf zegt Warmerdam er het volgende over: “Na een heftige tijd van pijn en verdriet is het nu tijd om vooruit te kijken en te genieten van de mooie dingen die gaan komen. Het is geweldig om weer aan te sluiten bij de selectie van Pinoké. Ik heb niet genoeg woorden om mijn dankbaarheid uit te spreken naar iedereen die samen met mij in deze droom is blijven geloven.”

Reageer