World Series Hockey trekt internationale topspelers aan - Hoofdklasse Hockey Nederland

World Series Hockey trekt internationale topspelers aan

Foto © Ben Haeck - www.hockeyfotografie.nl

De organisatie van de World Series Hockey in India laat in een persbericht weten zes Argentijnen en drie Spanjaarden te hebben gestrikt voor het 2-miljoen-euro-prijzengeld-toernooi.

Onder het zestal Argentijnen hebben voormalig HGC’ers Lucas Vila, Rodrigo Vila (foto) en SCHC’er Pedro Ibarra zich geschaard. Ook oud-Tilburg-speler Matias Vila speelt mee. Callioni Facundo en Juan Martin Lopez maken het Argentijnse zestal compleet.

Ex-HGC’er Rodrigo Garza, Alfonso Pombo en Andreau Enrich vliegen vanuit Spanje naar India, waar van 15 december tot en met 22 januari de eerste editie van het toernooi plaatsvindt.

De WSH wordt georganiseerd door de Indian Hockey Federation en bevat 176 nationale en internationale spelers. Alle spelers worden verdeeld over acht vertegenwoordigende steden, zoals Delhi, Punjab, Mumbai, Chennai, Hyderabad en Bangalore. De andere twee steden zijn nog niet bekend.

Alle teams krijgen een captain die reeds benoemd zijn: Indiërs Sardara Singh, Adrian D’Souza, Arjun Halappa en Prabhjot Singh, Australiër Brent Livermore, Pakistaan Rehan Butt, Rodrigo Garza en Lucas Vila.

Het bedrag dat de 176 deelnemers verdienen aan deelname is uniek en ongekend hoog. Het zal gaan om een bedrag van enkele 10.000-en euro’s, om maar niet te spreken over het prijzengeld van twee miljoen euro.

Echter wordt het evenement niet geaccepteerd door de wereldhockeybond, omdat de organisatie in handen ligt van de Indian Hockey Federation, de door de FIH niet-erkende hockeybond. De FIH heeft eerder dit jaar gedreigd met sancties ten opzichte van spelers die zich ervoor inschrijven, maar velen trekken zich daar niets van aan.

Bron: Van onze buitenlandcorrespondent

Comments (1)

  1. Geen Nederlandse Spelers?

Reageer