Woudenberg sluit carierre bij Voordaan af met overwinning op zijn broer

De 32-jarige Pieter Woudenberg nam gisteren voor het thuispubliek van Voordaan afscheid in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie in de overgangsklasse. De dragende kracht van Voordaan in de afgelopen vier seizoenen, geeft in het AD/Utrrechts Nieuwsblad te kennen mede door fysieke klachten zijn stick aan de wilgen te hangen.

De overgangsklassehockeyer Woudenberg had sinds vorig jaar al steeds vaker last van zijn rug, hamstrings, kuit en heup. “Je kunt beter vragen waarvan ik geen last heb,” vertelt hij. Vorig seizoen ontbrak de dertiger al vier maanden vanwege rugklachten. “Ik ben twee meter één en eigenlijk helemaal niet gebouwd om te hockeyen,” lacht Woudenberg. Voordaan behaalde dit seizoen de play-offs en kan dus promoveren naar de hoofdklasse. Woudenberg wist toen al dat dat een brug te ver zou zijn om door te gaan. “Fysiek ga ik dat niet meer redden. Het moment dat je door de jongere jongens voorbij wordt gerend, komt dichter en dichter bij. Ook de combinatie met een fulltime baan als huisarts is steeds moeilijker op te brengen.”

De laatste wedstrijd van het seizoen voor Voordaan en de afscheidswedstrijd van Woudenberg werd zondag gespeeld tegen Were Di. Were Di is de club waar Woudenberg is opgegroeid en bij heeft gehockeyd met zijn twee broers. Één van de twee broers speelt er nog steeds. Als Voordaan zondag één keer meer had gescoord had Woudenberg zijn broer naar de play-outs gestuurd. “Waarom denk je dat we ons de tweede helft hebben ingehouden,” zegt Woudenberg met een knipoog.

Voordat Woudenberg zijn stick definitief aan de wilgen hangt, zal hij nog één keer alles geven in de play-offs. Daarin treft Voordaan aankomende zondag  in een derby de mannen van SCHC. “Het leukste komt nog,” zegt Woudenberg. “Het is moeilijk te zeggen hoe deze derby uit zal pakken. Met de revanchegevoelens zal het denk ik wel mee vallen. SCHC heeft een heel ander team dan vorig seizoen. Ik denk dat het leuke, sportieve wedstrijden gaan worden. We hebben er enorm veel vertrouwen in, maar dat kan ook bijna niet anders na zo’n seizoen.” Pas na de play-offs gaat Woudenberg pas echt bijkomen. “Ik zal vast nog wel eens een wedstrijd meespelen of meetrainen. Ik ga in ieder geval één keer in de week als assistent mee doen op het veld staan. Ik heb altijd een grote mond gehad, dan moet ik het nu ook maar eens als trainer waarmaken.”

 

Comments (5)

 1. “Waarom denk je dat we ons in de tweede helft hebben ingehouden?”, zegt Woudenberg.
  Dat is je reinste competitievervalsing! Hier is Amersfoort slachtoffer van geworden. Zij moeten nu play outs spelen in plaats van Were Di!
  Onbegrijpelijk dat dergelijk onsportief gedrag niet bestraft wordt.

 2. Ik bedoel natuurlijk Zwart-Wit in plaats van Amersfoort.

 3. rode broek

  @piet: dat noemen ze nou een geintje.

 4. Ja en zo kun je alles wat krom is weer recht praten.

 5. rode broek

  Het enige dat krom is is Woudenberg zijn rug. Daarom stopt hij er ook mee.

Reageer