Zaalhockey: Bram Lomans: 'We zijn gewoon niet goed genoeg' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Zaalhockey: Bram Lomans: 'We zijn gewoon niet goed genoeg'

Voor het eerst in jaren waren de hockeyheren van HGC zondag weer te bewonderen in de hoofdklasse zaalcompetitie. Punten hielden de Hagenaars echter niet over aan hun bezoek aan de Sporthallen Zuid, waar het eerste speelweekend werd gehouden. Rood-Wit (6-1) en Hurley (10-2) waren allebei een flink maatje te groot.
Vedette Bram Lomans was er natuurlijk bij en stond sinds een lange tijd weer in de zaal. ‘Ik weet dat ik in de jaren negentig twee keer landskampioen ben geworden. Daarna zijn we er een beetje mee gestopt, omdat de play off weekenden samenvielen met trips van de internationals. We gingen een treetje lager spelen, want de energie moest op het veld liggen. We wilden geen risico lopen met blessures of dat jongens teleurgesteld uit het zaalseizoen kwamen,’ aldus Lomans tegen het AD Den Haag.
De afgelopen jaren speelde HGC in de topklasse en werd het zaalhockey niet bijzonder serieus genomen. Lomans, tevens voorzitter van de commissie tophockey bij de heren, koos daar bewust voor. ‘Elke keer halverwege het seizoen was het weer de vraag: zullen we er voor gaan? Ik heb altijd gezegd: dat moeten we niet doen. Ik wilde de spelers die op het veld spelen het liefste niet zien, want die moeten rust nemen. Die topklasse was prima voor de jongens uit het tweede en ik kon nog meedoen.’
Vorig seizoen dwong de Haagse club echter promotie af, onder leiding van coach Korstiaan van Kleef en Lomans als speler binnen de lijnen. Het is mooi om te zien hoe de 37-jarige Lomans, die meer dan tweehonderd interlands speelde voor Oranje en onder meer twee Olympische titels veroverde, ook dit seizoen weer onderdeel uitmaakt van HGC’s zaalafvaardiging. En ook nog eens op het hoogste niveau, net zoals in zijn hoogtijden als veldspeler. ‘Met zaalhockey ben ik nooit gestopt. Ik vind het onwijs leuk spelletje. Mijn conditie is redelijk en ik kan door wisselen. Ik speel een beetje met mijn energie. Als ik echt heel fanatiek zou willen meespelen, dan moet ik fitter zijn. Tot nu toe gaat het prima.’
De resultaten van het eerste speelweekend zijn niet om over naar huis te schrijven. In het eerste duel met Rood-Wit bracht Floris van der Linden HGC nog wel op voorsprong met een intikker, maar er werd uiteindelijk ruim verloren: 6-1. Tegen Hurley werden de Gazellen zelfs op een nederlaag met dubbele cijfers getrakteerd: 10-2. Lomans zorgde in die ontmoeting overigens wel nog voor 1-0 na een fraaie actie en een knap wippertje over de keeper. Van der Linden maakte de andere treffer.
‘We zijn gewoon nog niet goed genoeg,’ is Lomans realistisch. ‘We moeten veel leren dit zaalseizoen. Als we het lang spannend kunnen houden en misschien eens een keertje kunnen stunten, is dat mooi meegenomen. Maar het  is leuk om dit niveau weer een keer te proberen, al wordt het lastig. Als we niet rechtstreeks degraderen, dan hebben we het goed gedaan.’
Bij HGC ontbraken dit weekend diverse krachten. Seve van Ass en Vicent Spitaels moesten afzeggen door blessures en Luc Lejeune heeft na overleg met coach Korstiaan van kleef besloten om niet deel te nemen aan het zaalseizoen. Dick Möhlmann keert volgende maand pas terug uit Australië en sluit in een later stadium aan.
Wat vindt u er van dat Bram Lomans meedoet met de zaalcompetitie? Laat hieronder uw mening achter en reageer op elkaar met respect.

Comments (1)

  1. Fakking vet dat Bram mee doet! Aardige vent, kan nog steeds een balletje slaan en kan jonge mannetjes goed helpen. Heb tegen hem gespeeld dit seizoen eb hoewel hij geen wereldster meer is, legt ie ze nog allemaal in het kruis!

Reageer