Zaalrubriek: ‘Op weg naar Leipzig’

Nu de winterstop een feit is zijn de Nederlandse zaalteams weer begonnen met trainen. Zowel de heren als de dames bereiden zich voor op de Wereld Kampioenschappen die van 4 tot en met 8 februari plaatsvinden in Leipzig. De komende weken zullen we ze volgen in deze zaalrubriek ‘Op weg naar Leipzig’.

MdW  zaalhockey PeppelDe selectie van bondscoach Robin Rösch is inmiddels teruggedrongen naar zestien spelers. Komend weekend vertrekken een aantal van hen naar Keulen voor een oefenstage waarna op 9 januari bekend zal worden wie er mee gaan naar Leipzig. Ervaren zaalinternational Robbert van de Peppel sloot pas later aan bij de groep maar hoopt dit weekend zijn plek in de selectie veilig te spelen.

De Oranje zaalselectie is al geruime tijd aan het trainen maar jij sloot pas later aan. Wat was er aan de hand?

Ik ben op het veld met Den Bosch in de wedstrijd tegen Hurley met mijn knieschuif op een stalen balk geknald. Tegelijkertijd scoorde ik maar dat was ook de laatste actie die ik maakte want daarna heb ik zes, zeven weken niet kunnen hockeyen. Er zat vocht onder mijn knie en om dat te laten herstellen moet je rust houden.  Mijn fitheid ging dus ook best wel achteruit maar in de tweede speeldag van de zaalcompetitie heb ik weer met Den Bosch meegedaan en dat ging wel goed dus toen ben ik ook weer bij het Nederlands begonnen.

Was je bang dat het je plek bij de selectie zou kosten?

Ja aan de ene kant wel, maar bij Robin moet je je sowieso altijd opnieuw bewijzen. Tot nu toe gaat het gelukkig goed, het is leuk om me weer te kunnen voorbereiden op zo’n toernooi. Ik ben echt verliefd op de zaal. Ondanks dat we nu met vier spelers staan in plaats van vijf blijft het zo’n fantastisch mooi spelletje. Daarnaast heb we een superleuke groep. Ik speel zelf al vijf of zes jaar bij het Nederlands en veel van die spelers waarmee ik begon zijn er nog steeds. Als ik de selectie haal wordt het mijn tweede WK dat ik met gasten als Robert Tigges, Laurens Goedegebuure, Niki Leijs en Teun Rohof speel. Björn Kellerman zit er nu ook bij, ik ken hem al lang en zou het ook echt onwijs leuk vinden als wij samen een toernooi zouden spelen.

Jullie hebben net oefenwedstrijden gespeeld tegen Zweden. Hoe ging dat?

We hebben de eerste wedstrijd gewonnen en de tweede verloren, die ging wat minder. Ik heb zelf trouwens alleen de tweede gezien. Robin had voor elke wedstrijd een aantal spelers geselecteerd, dus sommigen hebben twee potjes gespeeld, anderen maar één en ikzelf heb niet gespeeld. Komende vrijdag gaan we naar Keulen en dan gaat ook niet iedereen mee. Robin wil denk ik gewoon een beetje dingen uittesten.

Begint de selectie nu vorm te krijgen of zijn jullie nog steeds met een grote groep?

We hebben nog steeds wel een man of zestien. Een deel daarvan heeft dus tegen Zweden gespeeld en een deel zal dit weekend in Keulen twee keer tegen Tsjechië en Duitsland oefenen. Dat is dus ook wel het moment om te laten zien wat je kan. Robin wil een goed beeld van hoe en wat, kijken wie het best met wie speelt, alles zien en testen. Na Keulen, rond 9 januari maakt hij de WK selectie vervolgens bekend.

Vrijdag naar Keulen? Wat zijn de grootste aandachtpunten?

Nou, we zitten nog wel echt in de voorbereidingsfase. De basisdingen zijn redelijk helder alleen ga je nu ook andere dingen proberen. Samenstellingen testen enzo. Dit jaar mag de keeper niet meer zo vaak wisselen dus dat is net weer anders dan vorig jaar. Toen stond je veel in overtal of ondertal en nu sta je de hele tijd met vier tegen vier in het veld. De ruimtes zijn groter, dus je kunt en moet meer bewegen en in de counter heel zuiver spelen.

Gaan jullie na Keulen andere WK-deelnemers treffen voor oefenwedstrijden?

Ja, we spelen nog twee oefenwedstrijden tegen Australië en dan vertrekken we, of ze natuurlijkm afhankelijk of ik het haal, op 1 februari richting Leipzig.

Eerst wordt het nog even oud en nieuw gevierd. Heb je grootste plannen?

Nee, niet echt, ik doe het denk ik rustig aan. Aangezien ik er pas net weer bij ben wil ik deze kans echt grijpen en dit weekend goed spelen.

Comments (1)

  1. Robbertini

    Gigant! Gewoon geen andere woorden voor…

Reageer

Contact Us