Zou Teun de Nooijer niet geselecteerd zijn: "Dan was ik op de tribune gaan zitten" | Hoofdklasse Hockey Nederland

Zou Teun de Nooijer niet geselecteerd zijn: "Dan was ik op de tribune gaan zitten"

In AD gaat Teun de Nooijer vandaag in op het turbulente jaar wat achter hem ligt. De Nooijer werd in januari verbannen uit de Oranje-selectie, maar later weer in genade aangenomen. Zo begint hij aan zijn vijfde Olympische Spelen als nestor van de jonkies, een heel andere rol dan tijdens zijn eerste Spelen in 1996: “Toen was ik het broekie, deelde ik het appartement met Delissen, Bovelander en Van den Honert. Zij namen me bij de hand. Dat probeer ik nu te doen met de jonge talenten van Oranje. Vali (Verga red.), Billy (Bakker red.) en Kempie (Kemperman red.) zitten bij mij in de flat. Ik help hen en probeer hen uit de wind te houden.”
Ook al zijn het voor de Nooijer zijn vijfde en laatste Spelen laat hij zich niet beinvloeden door de emoties: “Ik beleef het hier alsof het mijn eerste Olympisch toernooi is. Ik ben niet bezig met mijn afscheid, wil alleen maar winnen en als het straks allemaal voorbij is zie ik wel hoe ik daar mee omga.”
Als De Nooijer niet geselecteerd zou zijn geweest voor wat zijn laatste Spelen moeten worden dan was hij toch komen kijken: “Dan was ik met mijn vrouw en drie dochters op de tribune gaan zitten, want ik wil dat zij ervaren wat dit evenement losmaakt. Dat had me fantastisch geleken.”

Reageer