Zware stormen en brandende huizen bij teambuilding van de Belgen - Hoofdklasse Hockey Nederland

Zware stormen en brandende huizen bij teambuilding van de Belgen

Ter voorbereiding op het WK en om nog wat extra aan de teambonding te werken nam bondscoach Marc Lammers zijn ‘Red Lions’ mee naar de haven van Rotterdam. Daar moesten zij ondermeer een zinkende boot ontvluchten, omgaan met een zware storm en een brandend huis veilig ontvluchten. De NOS was erbij.

Onder toeziend ook van de bondscoach springen de spelers het golvende water in. Zelf doet Lammers niet mee. “Nee, ik heb het zelf bedacht en samen voorbereid met het centrum hier dus dan weet je de regels al en wat je gaat doen. Ik heb er een paar weken geleden wel in gelegen om te voelen en te testen.” De internationals hebben zichzelf en hun teamgenoten ondertussen op het vlot gehesen en gaan op weg naar de hoek van het zwembad waar zij een toepasselijke rode leeuw redden van verdrinking.

Thomas Briels heeft het goed naar zijn zin vertelt hij na afloop. “Ik denk dat hij niet kon zwemmen dus we moesten hem nog even oppikken,” grinnikt de OZ-speler. “Wel lachen dit. Beetje teambuilden is belangrijk voor een groot toernooi dus dit is wel een leuke manier om elkaar op een andere manier te leren kennen. We zijn zoveel bij elkaar maar het gaat altijd over hockey, veel tactische meetings. Ook leuk om te zien wie er wat doet in stress situaties.”

Dat is ook precies het doel van coach Lammers. “Ik denk dat je op andere manieren kunt werken aan een stukje homogeniteit in je team. Doorzettingsvermogen, afzien, maar ook communicatie, slim zijn, een plan hebben en niet met excuses komen. Met elkaar dingen afspreken en dat is ideaal om dit eens op een andere manier met elkaar te kunnen ondervinden.”

Als de interviewer vraagt of het daar tot nu toe dan nog aan ontbrak antwoord de Brabander: “Nee, maar je probeert altijd het extreme na te streven, het beste van het beste. Communicatie kan altijd beter. Samenwerken kan altijd beter. Zitten geen grenzen aan. Dus het is niet zo dat we daar niet goed genoeg in zijn, ik vind eigenlijk juist dat we daar heel goed in zijn maar nu nog van de wereld.”

Terwijl zijn team vervolgens onder leiding van een captain, geblindoekt uit een brandend huis hun weg naar buiten moeten vinden blikt Lammers vooruit op het WK.

“We zijn nummer vijf van de wereld maar ja, we kunnen ook van de top 4 winnen en dat moet op het juiste moment op de juiste dag gebeuren. Je moet niet te ver vooruit kijken. Tuurlijk willen we heel graag een keer de halve finale halen tijdens een WK, dat is België nog nooit gelukt dus dat is ons doel en dan hopen we door te gaan. Maar we moeten realistisch zijn als de nummer vijf en moeten het wedstrijd voor wedstrijd bekijken.”

Hoewel Briels veel vertrouwen heeft in zijn ploeg denk hij wel dat zijn ploegen nog een aantal stappen zal moeten maken. “We komen dicht in de buurt van de top drie landen als Nederland, Australië en Duitsland. Wij willen ook gaan spelen om de medailles.  Ik denk niet dat we er al zijn maar komen wel dicht in de buurt.” Mocht het toch zover komen, zou de OZ’er dan in de finale graag zijn ploeggenoten uit Eindhoven treffen? “Ja, ik droom ervan om zeker ook tegen mijn maatjes van Oranje Zwart te spelen. Ik hoop dat zij zover komen en wij natuurlijk ook dus zou mooi zijn als we in de finale tegen elkaar spelen.”

Klik hier om het hele fragment te beluisteren.

Reageer