Baart: 'Ik ben nog jong en kan het fysiek aan' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Baart: ‘Ik ben nog jong en kan het fysiek aan’

Gister werd bekend dat internationals Jaap Stockmann, Pirmin Blaak en Sander Baart eind januari, tegen advies van Paul van Ass, toch naar India zullen vertrekken voor de Hockey India League. 

In het AD/Sportwereld vertellen Stockmann en Baart hoe ze tot deze beslissing zijn gekomen. “Het was vorig jaar zo mooi, dat wil ik weer meemaken,” aldus de keeper. “Als doelman is de fysieke belasting ook minder groot. Ik word er beter van als ik een maand lang de beste aanvallers van de wereld tegenover me krijg.” Vorig jaar verdiende Stockmann ruim 50.000 euro en hij geeft toe dat dit bedrag ook dit jaar heeft meegespeeld in de beslissing. “Maar het gaf niet de doorslag. Het belangrijkste is dat het me de juiste energie geeft om veel topwedstrijden te spelen.”

Ook Sander Baart denkt dat spelen in India juist goed is voor zijn ontwikkeling. “Ik ben nog jong en kan het fysiek aan. Vorig had ik ook geen terugslag toen ik terugkwam. Ik ben ervan overtuigd dat ik mijn kansen voor het WK niet op het spel zet. Het is aan mij om dat te bewijzen.”

Reageer