Update HIL: Uttar Pradesh Wizards behouden aansluiting met top

Eind januari ging in Mohali, India de tweede editie van de Hockey India League van start. Inmiddels is de competitie over de helft en zijn de Delhi Waveriders koploper. De Jaypee Punjab Warriors hebben een wedstrijd minder gespeeld en staan tweede. Ze hadden gister echter dichterbij kunnen komen maar door een gelijkspel tegen de Kalinga Lancers lieten ze na de volle buit te pakken.  De Delhi Waveriders deden goede zaken door in de slotminuten van de Ranchi Rhinos te winnen.

Punjab India HIL

– Dinsdag 11 februari

Jaypee Punjab Warriors – Kalinga Lancers: 3-3

Een onverwacht spannende wedstrijd tussen de runner-up en één van de laagvliegers. Bij de Jaypee Punjab Warriors stond niet Jaap Stockmann maar tweede keeper Bharat Chetri op doel en hij krijgt al na tien minuten het eerste doelpunt om zijn oren. Gagandeep Singh is degene die de score opent. De Warriors komen enkele minuten weer terug in de wedstrijd en weten via Christopher Ciriello en Jake Whetton ook een voorsprong te pakken. De Lancers geven zicht echter niet gewonnen en door goals van Mandeep Antil en Ryan Archibald nemen zij een half uur voor het einde de leiding. Uiteindelijk redt Simon Orchard zijn team met een prachtig goal van een nederlaag. Van dichtbij schiet hij keihard de gelijkmaker in de kruising.

– Woensdag 12 februari

Delhi Waveriders – Ranchi Rhinos: 1-0

In een spannende wedstrijd zijn de Ranchi Rhinos van Floris Evers er niet in geslaagd het gat met de koploper, Delhi Waveriders, te dichten. Na de eerste helft stond de brilstand nog op het bord en ook in de tweede helft lukte het de teams amper om het goal te vinden. Vijf minuten voor tijd is het dan eindelijk Akashdeep Singh die de bal in het Ranchi goal weet te schieten en hiermee de punten voor zijn team binnensleept.

Vanmiddag om half vier Nederlandse tijd is de volgende HIL wedstrijd. Dan spelen Roeland Oltmans Uttar Pradesh Warriors tegen de Kalinga Lancers.

– Donderdag 13 februari

Uttar Pradesh Wizards – Kalinga Lancers: 4-3

Om enigszins aansluiting te houden op de top moesten de Wizards van Roelant Oltmans winnen van laagvlieger Kalinga Lancers. Ondanks dat de wedstrijd in de eerste helft gelijk op ging kwamen de Wizards al na acht minuten op voorsprong via Nithin Thimmaiah. Tien minuten later werd deze verdubbeld door captain V R Raghunath. De Lancers gaven zich echter niet gewonnen en vinden via Lalit Upadhyay aansluiting. In de 55e minuut leken de Wizards de wedstrijd op slot te gooien toen Nikkin Thimmaiah de 3-1 binnen schoot maar niets was minder waar. De Lancers komen terug door doelpunten van Gagandeep Singh en Gonzalo Peillat maar het mag niet baten. Twee minuten voor tijd schiet Tushar Khandker de overwinning voor de Wizards binnen.

Vanmiddag om half vier treden de Kalinga Lancers aan tegen de Ranchi Rhinos.

Klik hier voor het volledige wedstrijdschema.

Via Starsports zijn enkele wedstrijden live te volgen en kun je de highlights terug kijken.

Reageer