Duitsland zonder Fürste, Müller en Zeller naar HWL - Hoofdklasse Hockey Nederland

Duitsland zonder Fürste, Müller en Zeller naar HWL

Het Duitse heren team reist af naar de Hockey World League finale zonder Moritz Fürste, Max Müller en Christopher Zeller. Dat maakte bondscoach Markus Weise deze week bekend.

Fürste blijft om familieredenen in Duitsland, Zeller heeft studie verplichtingen en captain Max Müller is geblesseerd.

Ondanks het gemis van deze ervaren spelers staan de Duitsers alsnog met een sterke ploeg aan de start van de HWL. Spelers als Oliver Korn, Linus Butt, Martin Häner, Oscar Deecke en Tobias Hauke speelden al meer dan 100 interlands voor hun land. Daarnaast hebben onze oosterburen ook nog Florian Fuchs en Thilo Stralkowski in de gelederen.

Zie hieronder de volledige selectie van Duitsland.

Nicolas Jacobi (GK) – 26 – 54 interlands

Linus Butt – 26 – 104 interlands

Martin Häner – 25 – 118 interlands

Tobias Matania – 23 – 30 interlands

Oskar Deecke – 27 – 157 interlands

Christopher Wesley – 26 – 94 interlands

Tobias Hauke – 26 –  214 interlands

Jan Philipp Rabente – 26 – 97 interlands

Benjamin Wess – 28 – 160 interlands

Pilt Arnold – 25 – 72 interlands

Oliver Korn (C) – 29 – 153 interlands

Martin Zwicker – 26 – 101 interlands

Marco Miltkau – 23 – 18 interlands

Florian Fuchs – 22 – 89 interlands

Benedikt Fürk – 25 – 50 interlands

Dan Nguyen Luong – 22 – 8 interlands

Thilo Stralkowski – 26 – 73 interlands

Tim Jessulat (GK) – 34 – 52 interlands

Comments (7)

  1. Need I say more … tegenstelling aanpak Duitsland – Nederland op het mentale front niet beter te illustreren … vgl. discussie over Trainingsgroep Nederland HWL en “groepsgevoel”.

  2. MAAR furste wel naar indoor EK.. Wordt enige speler ter wereld die letterlijk echt alles heeft gewonnen wat er te winnen valt. WK indoor, WK veld, EK veld, olympische spelen, HIL.. Behalve dus het EK indoor..

  3. Oh en natuurlijk EHL, Landskampioen binnen en buiten.. Ja echt alles wat hij winnen kon, behalve spaans kampioenschap.

  4. Ook bij Belgie missen er enkel ervaren spelers, Reckinger, kapitein Truyens. De 2 jongere Van Doren en Stockbroeckx die afgelopen EK heel sterk presteerde en ook vaste waarde in de defensie waren krijgen rust na het WK-21

  5. Australie zonder Dwyer, Hammond, Swann… die alledrie rust krijgen en niet mee moeten doen met dit (veredeld) oefentoernooi. Wellicht ook omdat ze de weken hierna hun brood moeten verdienen met de HIL.
    Laten we deze World League dus vooral niet te serieus nemen. Voor onze jongens zijn er maar drie titels dit jaar die sportief meetellen: hoofdklasse, EHL en WK.

  6. Gaan we nou van ieder land opnoemen wie er niet zijn? op ieder toernooi zijn er grote/goede spelers die ontbreken door wat voor reden dan ook, dus laten we kijken wie er wel meedoen en daar van genieten en hopelijk met een mooi resultaat voor Nederland

  7. @Robin.. Afgelopen WK en EK indoor was furste er al bij! Duitsland gaat vaak met hun veld team naar indoor toernooien…

Reageer