HWL: Nieuw-Zeeland ten koste van Engeland naar de finale

Nieuw-Zeeland is de verrassende eerste finalist van de Hockey World League. In een gelijk opgaande strijd tegen Engeland waren het de Kiwi’s die na shoot-outs de finale plek binnen haalden.

Nieuw Zeeland
De ‘Kiwi’s’ vieren de juist behaalde finaleplek

Na een 5-1 verlies partij tegen Engeland in de poulefase leek het op voorhand een gedane strijd maar niets was minder waar. De Black Sticks starten scherp en halen al in de beginfase vier strafcorners binnen. De sterk keepende George Pinner zorgt er echter voor dat een vroege voorsprong uit blijft. In de 12e minuut is het vervolgens wel raak wanneer Marcus Child keihard de 1-0 in de touwen schiet. Engeland komt acht minuten later al met een antwoord. Harry Martin duikt dan de gelijkmaker binnen.

In de tweede helft gaan beide teams met zeer aanvallend spel op zoek naar de voorsprong. Met snelle counters en goed verdedigend werk aan beide kanten is het publiek de grote winnaar. Engeland is de eerste die hieruit het goal weet te vinden. Mark Gleghorne schiet zijn team op voorsprong. Vervolgens geven de Kiwi’s weer gas en is het negen minuten voor tijd Stephen Jenness die de gelijkmaker binnen tikt en een minuut later zet Hugo Inglis Nieuw-Zeeland op voorsprong. Met nog zeven minuten te gaan is er voor de Engelsen nog genoeg tijd om orde op zaken te stellen. Wanneer Barry Middleton belemmerd wordt van een schotkans mag Ashley Jackson aanleggen voor een strafbal. Hij doet dit met verve waarna de teams af stevenen op shoot-outs.

Ook na reguliere speeltijd blijken de teams zeer aan elkaar gewaagd maar is het Nieuw-Zeeland dat uiteindelijk de langst adem heeft en met 6-7 de shoot-out serie wint. Morgenmiddag, 15:30 Nederlandse tijd, treedt de ploeg van coach Colin Batch in de finale aan tegen de winnaar van de halve finale tussen Nederland en Australië.

Reageer

Contact Us