Hersenschuddingspook landt in Hoofdklasse dames - Hoofdklasse Hockey Nederland

Hersenschuddingspook landt in Hoofdklasse dames

Alle clubs deden dit weekend mee aan de ABN AMRO Cup 2021 in Rotterdam. Een toernooi waar Amsterdam uiteindelijk aan het langste eind trok. Op het toernooi deden de meeste Hoofdklasse speelsters mee. Toch waren er ook veel afwezig. Opvallend genoeg, meerdere speelsters die afwezig zijn, hebben te maken met een hersenschudding.

Of het nou te maken heeft met de vele wedstrijden die afgelopen seizoen zijn gespeeld, of misschien gewoon domme pech. Opvallend was wel dat veel speelsters afgelopen weekend niet mee deden aan de ABN AMRO Cup 2021. Meerdere speelsters hebben te maken met de revalidatie van een hersenschudding.

Marijn Veen en Lauren Stam (beiden Amsterdam) kampen met de naweeën van een hersenschudding. Daarnaast moet ook Elin van Erk (Victoria) vanaf de zijlijn toekijken. Ook Famke Richardson heeft pech, en ziet haar voorbereiding op het nieuwe seizoen in rook opgaan.

Bij het oplopen van een hersenschudding, is er maar één oplossing. Spelers moeten totale rust houden. Het is nog niet bekend wanneer de dames weer op het veld gaan komen.

Foto: Roel Ubels

Comments (1)

  1. Hoe hebben ze die hersenschudding dan opgelopen? Dagelijks leven of hockey? En dan bij hockey nog door botsing, strafcorner verdediging, tip 2e paal of anders?

Reageer