Laurien Leurink terug op het veld na vervelende voetblessure | Hoofdklasse Hockey Nederland
Het doelpunt van Ginella Zerbo wordt gevierd met Laurien Leurink en Isa Kroot

Laurien Leurink terug op het veld na vervelende voetblessure

Wekenlang zat Oranje en SCHC-speelster Laurien Leurink aan de kant. Een vervelende blessure aan haar voet zorgde ervoor dat zij een lange tijd in het gips moest. Nadat het gips eraf mocht, begon het herstel. In overleg met de orthopeed bleek dat de aanvalster van SCHC toch nog een aantal speelminuten mocht maken voor de winterstop. 

Voor Leurink was het haar eerste grote blessure in haar hockey carrière. Nog nooit stond zij langere tijd aan de kant. Met een brede grijns op haar gezicht kwam Leurink ons na de wedstrijd dan ook vertellen dat ze had gehockeyd zonder pijn: “Het is heel goed geheeld. Ik had de hele tijd pijn. Het sloop er de laatste maanden in. Eigenlijk weet ik niet precies wanneer dat is begonnen. Vandaag heb ik nog geen hele wedstrijd gespeeld, maar de minuten die ik heb gemaakt ben ik pijnvrij doorgekomen”.

Laurien Leurink kwam gisteren pijnvrij door de wedstrijd heen.
Laurien Leurink kwam gisteren pijnvrij door de wedstrijd heen. Foto: Roel Ubels

Onverwacht

Helemaal fit was Leurink inderdaad nog niet. Een grote kans op haar forehand in de tweede helft ging helemaal mis. Iets waar de spits van Oranje normaliter weinig problemen mee kent. Toch was de speelster tevreden over haar spel van gisteren: “Eigenlijk was het onverwacht dat ik toch nog wat minuten kon maken zo vlak voor de winterstop. Het was heel lekker om nog een paar minuten te mogen maken, voordat de winter gaat starten”.

Laurien Leurink viert de overwinning van SCHC met haar teamgenote Miloe Jaeger.
Laurien Leurink viert de overwinning van SCHC met haar teamgenote Miloe Jaeger. Foto: Roel Ubels

Lang seizoen

Nog altijd straalt de 27-jarige speelster veel vreugde uit op het veld. Deze vreugde en tevens haar fanatisme is nog altijd goed te zien wanneer er wordt gescoord bij de doelpunten van haar team. Gisteren won SCHC met 3-0 en staat daardoor tweede op de ranglijst voor de winter. Toch lijkt het er niet op dat Leurink de komende maanden gaat genieten van de winterstop: “Ik ga de komende maanden gewoon hockeyen. Er zijn nog een aantal meiden die ook fit moeten blijven. Ik moet ‘hockeymeters’ gaan maken en heb er dus geen behoefte aan om weer acht weken stil te zitten. Eigenlijk vind ik het nog steeds gewoon heel lekker om weer op het veld te staan”. 

Reageer