Pinoké alleskunner Montulet over tophockey, modellenwerk en geneeskunde

Pinoké alleskunner Montulet over tophockey, modellenwerk en geneeskunde

Sommige spelers en speelsters uit de Hoofdklasse hockey kunnen vrijwel alles. Tophockey spelen, gevraagd worden voor modellenwerk en geneeskunde studeren op het ‘hoogste’ niveau, het is voor Rosalie Montulet weggelegd. De middenveldster is één van deze speelsters die komende jaren lijkt door te breken bij Pinoké. Wij spraken met het talent uit Amsterdam. 

Wie goed had opgelet bij de doelpuntenmakers in de kwartfinale van de Gold-Cup, zag daar de naam staan van Rosalie Montulet. Pinoké won met 1-4 van Bloemendaal en Montulet scoorde de laatste treffer. De speelster van Pinoké maakte in 2020 haar debuut als jeugdspeelster voor het eerste, maar is dit jaar voor het eerst opgenomen in de echte selectie. 

Toch heeft de 19-jarige middenveldster, die de vriendin is van topschutter Miles Bukkens, tot nu toe nog weinig speelminuten mogen maken. Ondanks haar vroege debuut op A-leeftijd bij het eerste, kiest coach Daan Sabel op zondag tot nu toe voor een 16-koppige selectie waarbij Montulet niet wordt geselecteerd. 

Rosalie Montulet maakte dit jaar al speelminuten in de ABN AMRO Cup en de Gold-Cup.
Rosalie Montulet maakte dit jaar al speelminuten in de ABN AMRO Cup en de Gold-Cup. Foto: Roel Ubels

Carrière 

Knap is het wel hoe ver de jonge speelster het nu al heeft geschopt. Op jonge leeftijd reisde de speelster wekelijks met de trein van Maastricht naar Eindhoven om bij Oranje-Rood op hoger niveau te kunnen trainen. Samen met Sam Figge (nu Bloemendaal), wilde de jonge Montulet zich zo goed mogelijk ontwikkelen. De reis ging wekelijks niet alleen naar Eindhoven, ook wekelijks naar Den Bosch voor de selectietrainingen van Zuid-Nederland.

Tot de A-leeftijd reisde de speelster af en aan. Een belastende bezigheid, want de reistijd Maastricht naar hockeyclub Oranje-Rood is al snel 1,5 uur. Toen Montulet klaar was met haar opleiding, besloot zij richting Amsterdam te vertrekken. De mogelijkheid om bij Pinoké te mogen hockeyen en geneeskunde te studeren in de hoofdstad deed de middenveldster doen besluiten te vertrekken. In 2020 maakte Montulet haar debuut bij het eerste.

,,De stap van Maastricht naar Oranje-Rood was een grote stap. Maar uiteindelijk kon ik mezelf hier goed ontwikkelen. Bij Oranje-Rood speelde ik bijvoorbeeld met speelsters zoals Kim Hendrickx en Trijntje Beljaars. Uiteindelijk wilde ik ‘een nieuw leven’ starten in Amsterdam. De kans om daarbij te gaan hockeyen bij Pinoké, wilde ik graag aanpakken. In 2020 maakte ik mijn debuut, maar in dit jaar sta ik pas voor het eerst officieel op de spelerslijst”, aldus Montulet. 

Gold-cup

Toch is het Montulet die dit jaar nog geen minuut mocht maken bij het eerste in de reguliere competitie. Tot op heden moeten de minuten gemaakt worden bij dames 2 en in de Gold-Cup waar Pinoké het ondertussen heeft geschopt tot de halve finale. 

Montulet lijkt niet teleurgesteld te zijn in het feit dat ze nog geen minuten heeft mogen maken in de hoofdklasse dames: ,,Dit jaar het tenue krijgen met je eigen naam op je shirt, dat vond ik al heel cool. Ik krijg van mijn coach veel positieve reacties over mijn spel. De concurrente bij het eerste op het middenveld is gewoon groot en ik zal dus mijn kans moeten afwachten om minuten te maken bij het eerste. Op dit moment blijf ik gewoon hard trainen en me onder andere focussen op de gold-cup”.

Rosalie Montulet moet nog even afwachten op een kans in de Hoofdklasse dames.
Rosalie Montulet moet nog even afwachten op een kans in de Hoofdklasse dames. Foto: Roel Ubels

Modellenwerk

Alles lijkt erop dat een tophockeyster die ook nog geneeskunde studeert, geen tijd meer over zou hebben voor andere zaken. Toch ziet de 19-jarige Montulet ook nog tijd om modellenwerk te doen voor Euromodelamsterdam. Onder andere heeft zij een shoot gedaan voor een make-up merk in de winkel van modeontwerpster Nikkie Plessen.

De kansen op dit gebied lijken zich uit te breiden. Vaker wordt Montulet benaderd voor een shoot. Een dilemma lijkt het te worden om modellenwerk te combineren met tophockey. Bij modellen bestaat namelijk vaak het beeld dat zij ‘broodmager’ moeten zijn en zo min mogelijk spiermassa moeten hebben. Iets wat bij een tophockeyster vrijwel niet mogelijk is. 

BEKIJK OOK:
Modellenwerk staat op een lager pitje omdat Daantje de Kruijff wil doorbreken in de Livera Hoofdklasse

,,Het is vooral in de modewereld in Parijs en Milaan bekend dat er wordt gekozen voor modellen die voldoen aan dit beeld. Zo werd ik benaderd voor een project in Parijs, waarbij de vraag was om vijf kilo af te vallen. Dit heb ik toen niet gedaan. Toch zijn de maten wel aan het veranderen. Ik werk bijvoorbeeld voor een bureau waarbij je ook spieren mag hebben. Dun en getraind zijn is bij hen een vereiste. Gelukkig hoef ik bij hen niet extreem door te slaan door magerder te worden wat bijvoorbeeld in die ‘fashion’ steden nog wel is te zien. Mijn modellenbureau steunt me hierin”.

Haar hockey carrière, dat wil Montulet er niet onder laten leiden. Een keuze maken tussen modellenwerk of een hockey carrière, dat is iets wat zij niet wil doen: ,,Hockey is een zekerheid. Modellenwerk kan elke week anders zijn. Beide wil ik graag doen”.

Als model timmert Rosalie Montulet hard aan de weg.
Als model timmert Rosalie Montulet hard aan de weg. Foto: Kristina Kutena

Alleskunner

Zodoende richt het jonge talent zich op tophockey, modellenwerk en ook nog geneeskunde. Want jawel, ook op maatschappelijk vlak timmert Montulet aan de weg. Ondertussen heeft zij haar derde jaar bereikt en lijkt zij in no-time af te steven op het behalen van haar bachelor. Montulet is niet alleen een tophockeyster, maar lijkt een alleskunner te zijn. 

,,Ik hoor inderdaad vaker dat ik alles zou kunnen. Mensen moeten alleen wel beseffen dat ik er hard voor werk. Ik heb veel dingen niet kunnen doen, die meisjes op mijn leeftijd wel doen. Vaak op stap gaan, is voor mij niet mogelijk. De focus ligt ergens anders”.

De interesse om na haar studie Geneeskunde, chirurg te gaan worden is gewekt. Iets wat voor de uit Maastricht geborene Montulet nog wel eens lastig kan gaan worden. 

‘’Mijn mannetje moeten staan, het is iets wat bij een chirurge van groot belang is. Ik weet niet of ik de juiste persoon ben. Het zuidelijke lieve karakter, dat heb ik wel een beetje. Direct kunnen zijn, daar moet ik aan wennen. Het is ook een groot verschil bij hockeyclubs zoals Pinoké en Oranje-Rood, waar bij de ploeg in Amsterdam in de A1 veel meer werd ‘geschreeuwd’. Toch ligt mijn interesse wel bij chirurgie en wil ik net zoals mijn hockey carrière, mijn modellenwerk en mijn studie hierin slagen”.

Coverfoto: Kristina Kutena

Reageer