Aanvoerster Reuhman is blij met de hernieuwde vechtlust van Pinoké

De dames van Pinoké kennen tot noch toe geen beste eerste seizoenshelft, meet slechts vier punten uit acht wedstrijden bekleedt de ploeg uit het Amsterdamse Bos de elfde plek. Afgelopen zondag werd er met 2-5 verloren van buurclub Amsterdam. Duidelijke cijfers, zo lijkt het, maar toch nam aanvoerster Saskia Reuhman ook een positief gevoel mee uit deze wedstrijd.

Pinoke HIC RU Reuhman
(c) Roel Ubels

“Er is bij ons zondag wel iets veranderd ten opzichte van vorige wedstrijden,” vertelt de captain. “Toen we na een 1-1 stand bij rust in de tweede helft met 1-3 achter kwam te staan wisten we dat het lastig zou worden maar we zijn echt doorgegaan om de aansluiting te vinden. We maakten ook nog de 2-3 en hadden met onder andere een corner kansen op de 3-3. Helaas kwamen zij vlak daarna via een counter terug naar 2-4 en was de wedstrijd wel gespeeld.”

De verandering waar Reuhman op doelt heeft vooral te maken met het spel dat haar ploeg na rust op de mat legde. “We hebben tot nu toe een moeilijke start gehad,” legt ze uit. “We wonnen van Bloemendaal en speelden gelijk tegen Wageningen maar de rest hebben we verloren. Vooral de 0-4 nederlaag tegen Hdm had niet mogen gebeuren. Bij rust stond het nog 0-1 maar in de tweede helft hebben we het laten liggen. Zo ging het ook tegen Den Bosch en SCHC. In die wedstrijden stond het bij rust ook nog maar 0-1 maar ook toen was de tweede helft niet goed genoeg en waren we overal net te laat waardoor we met grote cijfers verloren. Ik was dus blij dat we er tegen Amsterdam wel voor zijn blijven vechten en nog terugkwamen naar 2-3. ”

Een andere opsteker voor de ploeg van coach Maarten Stenvers was zondag ook de terugkeer van de Casey Sablowski (voorheen Eastham), die door verplichtingen met haar team in Australië twee weken afwezig was. De ervaring van de Hockeyroo is meer dan welkom bij het jonge team, vertelt Reuhman die door een teenblessure zelf ook later aansloot. “Ze maakt zeker een verschil in de wedstrijden maar trouwens ook op de trainingen. We hebben veel A’tjes die meedoen en voor hen is het leuk en leerzaam dat zij met Casey op het veld kunnen staan. Dus ja, we zijn erg blij dat zij er is. Het is een snelle speelster die altijd aanspeelbaar is en ze kan een actie maken. Ik denk dat, naarmate ze langer bij ons is en zich helemaal thuis voelt, we per week meer aan haar zullen hebben.”

Met wedstrijden tegen concurrenten Kampong, Oranje Zwart en MOP in het vooruitzicht zullen Reuhman en haar teamgenoten de komende weken aan de bak moeten willen ze voor de winterstop de onderste regionen verlaten. Vooral op fysiek vlak kan er volgens de aanvoerster nog winst geboekt worden. “We zullen in de duels nog veel sterker moeten worden. We moeten agressiever zijn en ons minder makkelijk opzij laten zetten. We hebben afgelopen week ook een bokstraining gehad en daar zie je dat je veel dieper kunt gaan dan je misschien denkt.”

Aangezien het seizoen nog jong is, is Reuhman nog lang niet van plan bij de pakken neer te zitten. “Het is natuurlijk niet makkelijk als je veel wedstrijden achter elkaar verliest,” geeft ze toe. “Maar het vertrouwen is er en er zijn nog zoveel punten te verdelen en daarom kijken we ook vooral vooruit. Door de wedstrijd tegen Amsterdam is het goede gevoel en de vechtersmentaliteit bij ons weer terug. Het team heeft ook zin in de wedstrijd van zondag tegen Kampong. Eens kijken wat daar te halen valt!”

Reageer