Amsterdam wint belangrijke wedstrijd van aartsrivaal Den Bosch - Hoofdklasse Hockey Nederland
De dames van Amsterdam winnen de ontmoeting van Den Bosch

Amsterdam wint belangrijke wedstrijd van aartsrivaal Den Bosch

De dames van Amsterdam wonnen de vandaag belangrijke ontmoeting tegen Den Bosch. In een ‘ijskoude’ wedstrijd, waarin veel onzekerheden waren, trok de regerend landskampioen aan het langste eind. Noor de Baat scoorde door een schot uit de draai het winnende doelpunt. 

Lange tijd leek het erop dat de wedstrijd Den Bosch tegen Amsterdam niet zou doorgaan. Vorst zorgde ervoor dat er op meerdere plekken op het eerste veld ijs was te zien. Pas kort voor de wedstrijd besloten de scheidsrechters om de wedstrijd te verplaatsen naar veld 2. “De dag begon voor ons al heel onrustig. Om 09.30 uur waren we op onze eigen hockeyclub in Amsterdam om de testen uit te voeren. Hier werd ons eerst verteld dat het nog niet duidelijk zou zijn of de wedstrijd zou doorgaan. Uiteindelijk ging het dus gelukkig toch door. Lange tijd hebben we op veld 1 ingespeeld. Pas tien minuten voor het begin van de wedstrijd werd besloten om uit te wijken naar veld 2”, aldus Noor de Baat.

Het was hard werken voor de aanwezige vrijwilligers om het veld op tijd speelklaar te krijgen.
Het was hard werken voor de aanwezige vrijwilligers om het veld op tijd speelklaar te krijgen. Foto: Roel Ubels

“Wij werkten heel hard. Of we terecht wonnen, weet ik niet”

– Noor de Baat was de gevierde vrouw met het winnende doelpunt

Het was uiteindelijk de jong-oranje international de Baat die de wedstrijd in Den Bosch liet open breken. Dit duurde tot in het derde kwart.  Een schot uit de draai die van richting werd veranderd, zorgde ervoor dat keepster Josine Koning voor het eerst dit jaar werd gepasseerd: “De wedstrijd begon slordig aan beide kanten. Toch vond ik dat we er steeds beter in kwamen. Naar mijn idee vochten we heel hard. We kwamen daardoor op voorsprong. Of we beter waren en dus terecht wonnen, dat weet ik niet. We speelden uiteindelijk best mooi hockey”.

Dit mooie hockey moest worden gedaan zonder de internationals Eva de Goede en Marijn Veen. Beiden ontbraken door een blessure. Eva de Goede was op de Oosterplas wel van de partij, maar deed niet mee. De Baat denkt dat komende week beiden wel meer meer gaan doen: “Ik hoop dat iedereen er deze week weer bij is. Wat beiden precies hebben, kan ik niet zeggen. Blij ben ik in ieder geval wel dat we vandaag de drie punten hebben gepakt en dus de ranglijst weer aanvoeren”.

Reageer