Roel Ubels

Bachmann neemt definitief afscheid van OZ

Tina Bachmann neemt definitief afscheid van Oranje Zwart. Lange tijd was onzeker of de Duitse verdedigster er nog een seizoen bij de club uit Eindhoven aan zou vastknopen maar OZ heeft zelf de knoop voor haar doorgehakt, zo laat het Eindhovens Dagblad weten.

Dames WK Bachmann- Duitsland RU
Bachmann tijdens het WK in Den Haag. Credit: Roel Ubels

“Na een evaluatie met de technische staf hebben we besloten om voor een team in opbouw te kiezen. Daar past Tina niet in. Tina is een sterke persoonlijkheid die je niet in een bijrol zet,” zo vertelde Harry van Hout, voorzicht van de Stichting Tophockey.

Bachmann gaat na de zomer aan de slag als hoofdcoach in de Bundesliga. De naam van haar nieuwe club wil ze nog niet noemen, ‘het is nog niet helemaal officieel’. “Het hoofdstuk Nederland en OZ laat ik voor nu achter me”, reageerde de verdedigster, die eerder deze maand nog actief was op het WK. Ze had voor het toernooi al te horen gekregen dat de hoofdklasser niet met haar doorgaat als speelster.

Het aanbod om wel als coach bij Meisjes-A aan te blijven, wees ze na beraad af zo is te lezen in het ED. “Ik heb een speciale band met die meiden. Die groep verlaat ik met pijn in het hart,” sluit Bachmann af.

Comments (3)

  1. Overleg met de technische staf?? Ja, De Jager zal het wel lastig gevonden hebben met Tina. Zij weet het natuurlijk en terecht veel beter. Ik zou haar hoofdcoach gemaakt hebben, zeker met het team in opbouw. Ze kent de huidige speelsters goed, de jeugd ook en heeft bewezen te kunnen opleiden èn te presteren. Onbegrijpelijke keuze van het bestuur….

  2. liefhebber

    OZ MA 1 is onder leiding van Tina 3 keer landskampioen geworden. Hoe vaak heeft OZ dames 1 meegedraaid in de top van de hoofdklasse? Helemaal met je eens Sep!

  3. Van Oostduin

    Hele grote persoonlijkheid en dito hockeyster. Nu inderdaad helaas in haar nadagen. Kwestie van leeftijd. OZ laat een groot hockeyster gaan. HEEL JAMMER.

Reageer