Boon: 'Er is een nieuwe dynamiek en nieuwe energie' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Boon: ‘Er is een nieuwe dynamiek en nieuwe energie’

De jonge damesploeg van Oranje Zwart kent een zeer solide seizoenstart. De Eindhovense formatie van Kai de Jager doorging afgelopen zomer een transformatie waarvan de gevolgen tot nu toe enkel positief blijken. Inmiddels staat OZ, op doelsaldo, op de vijfde plek en dat heeft het mede te danken aan de 8-1 overwinning op Wageningen van afgelopen weekend. “Een intense wedstrijd,” volgens aanvalster Jill Boon.

Jill Boon

“We hebben echt heel veel energie geleverd, zeker in de eerste helft,” legt de Belgische uit. “We vielen constant aan, hadden mooie acties en dat was na de wedstrijd ook op het scorebord terug te lezen. Echt een leuke stap om te zetten en op die manier te winnen.”

Voorafgaand aan het seizoen wist de ploeg van Kai de Jager, door de vele veranderingen, niet precies wat ze van dit jaar konden verwachten. Oudere, ervaren speelsters als Charlotte de Vos, Marilyn Agliotti en Tina Bachmann, maar ook Sian Keil en Marlies Verbruggen vertrokken en werden vervangen door jonge talenten. Een goede ontwikkeling, zo blijkt nu. “Het is goed dat er vernieuwing is gekomen,” beaamt Boon. “Vorig jaar liep het allemaal niet heel vlotjes maar nu is er een nieuwe dynamiek en er is nieuwe energie. Iedereen, jong en oud, heeft haar verantwoordelijkheden moeten nemen en dat zorgt ervoor dat iedereen ook betrokken is. Belangrijke speelsters als Frederique Derkx en Laura Nunnink doen dat echt geweldig en ook de meisjes die uit de A1 komen presteren goed.

Met slechts twee nipte nederlagen, tegen respectievelijk SCHC en Den Bosch, is OZ bezig aan een goede reeks. Boon vertelt dat haar ploeg, in vergelijking met vorig jaar, nu meer naar zichzelf kijkt in plaats van naar de tegenstander. “We kijken alleen naar hoe en wat wij kunnen verbeteren en dat zorgt voor meer rust. We hebben nu het gevoel dat we zelf de touwtjes in handen hebben om goed te kunnen presteren.” Ook de aanvalster zelf is hierin zeer belangrijk voor de ploeg. Ze is met haar 27 jaar de oudste van het team en scoorde inmiddels al zeven keer waar haar teller vorig jaar stokte op drie. “Het is mijn tweede jaar bij de club en ik vind het ook leuk om mijn steentje bij te dragen. We spelen dit jaar aanvallender en dat voelt voor mij ook lekkerder,” legt Belgische international uit.

Komend weekend hopen Boon en haar teamgenoten de goede lijn door te trekken in de wedstrijd tegen Bloemendaal. Hoewel ze zelf nog nooit tegen de promovendus speelde weet ze wel een beetje wat ze kan verwachten.  “Zij proberen ook elke wedstrijd te winnen en puntjes te sprokkelen. Ze staan goed te hockeyen en wonnen vorige week nog van Kampong dus we moeten ze zeker niet onderschatten. Wij moeten genoeg energie en kwaliteit leveren want het is een wedstrijd die we moeten winnen om onze goede start een goed vervolg te geven.”

Reageer