Bos: 'Het zal in de play-offs gaan om de vorm van de dag' | Hoofdklasse Hockey Nederland

Bos: ‘Het zal in de play-offs gaan om de vorm van de dag’

De dames van Laren gingen als nummer één de winterstop in maar kende bij aanvang van de tweede seizoenshelft een valse start. Uit vijf wedstrijd haalde de Gooische ploeg slechts vijf punten. International Willemijn Bos denkt dat die wisselvalligheid hoort bij een jonge ploeg die volgens haar als underdog de play-offs in zal gaan. 

Oranje Dames Willemijn Bos RU

Laren heeft inmiddels de eerste plek moeten afgeven en is door de drie overige topploegen voorbij gegaan in de stand. Met drie punten achterstand op Den Bosch, bezet het team van Bos momenteel de vierde plek. “We hebben het in de eerste seizoenshelft erg goed gedaan met ons jonge team. Er zijn toen ook een aantal wedstrijden net in ons voordeel geëindigd waar het ook zomaar anders had kunnen aflopen,” geeft de verdedigster toe. “We dwongen dat vaak wel af, maar dat neemt niet weg dat het fijn is als het kwartje af en toe de goede kant op valt. Na de winterstop is ons spel wat wisselvalliger, maar dat hoort er denk ik bij met zo’n jonge ploeg. Daarbij komt kijken dat we ook wel een beetje pech hebben. Zo vallen Kim, Fieke en Elsie (Lammers, Holman en Nix, red.) geblesseerd uit. Gelukkig komen Naomi van As en Macey de Ruiter daar wel voor terug, maar na een lange blessure vergt het tijd om weer een beetje wedstrijdritme op doen.” De overige blessures vangt Laren op met meiden uit de A. “De ene keer werkt dat erg goed en de andere keer is het even wennen. Het is in ieder geval erg leuk om te zien hoe die jonkies elke week veel leren en grote stappen maken.”

Aankomend weekend staat voor Laren een belangrijk dubbelweekend te wachten. Vrijdag reist het team af naar Bilthoven voor de wedstrijd tegen SCHC en zondag komt Amsterdam op bezoek. “Normaal gesproken focussen we ons ook op de tegenstander in aanloop naar het weekend, maar nu concentreren ons voornamelijk op onszelf,” vertelt Bos. “We zullen het zelf moeten doen dit weekend en met tegenstanders als SCHC en Amsterdam wordt het al zwaar genoeg.” Mochten de dames van Laren dit weekend twee keer winnen, dan zal de ploeg mogelijk nog een plek kunnen stijgen. Volgens Bos is dat momenteel geen streven op zich. “We kijken al niet meer naar de stand. We willen bij de eerste vier eindigen en straks gewoon ons mannetje staan in de play-offs.” Wie Laren daar in de halve finale tegenkomt maakt voor de international niet veel uit. “De vier ploegen die gaan strijden in de play-offs kennen elkaar inmiddels zo goed, dus ik denk niet dat het veel uitmaakt. Er is dit jaar geen derde wedstrijd meer, dat verandert wel het één en ander. Vorig jaar merkte je nog dat degene die overall het beste was, in zo’n derde wedstrijd toch aan het langste eind trekt. Nu zijn het twee wedstrijden op zich en daarin kan veel gebeuren.” Als er puur naar de teams zelf gekeken wordt, ziet Bos haar ploeg als de underdog van de play-offs. “Dat is juist alleen maar lekker. Vorig jaar gaf ook niemand ons enige kans tegen Den Bosch, maar ook toen haalden we er een derde wedstrijd uit. Ik denk dat we niet te onderschatten zijn en dat het zal gaan om de vorm van de dag.”

De dames van Laren kunnen volgend jaar in ieder geval rustig verder bouwen met dit team dat volgens Bos volgend seizoen gewoon bij elkaar blijft.

Reageer