Brigitha: 'We gaan zondag laten zien dat Amsterdam er ook gewoon nog is' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Brigitha: ‘We gaan zondag laten zien dat Amsterdam er ook gewoon nog is’

De dames van Amsterdam hebben hun draai dit seizoen nog niet echt gevonden. Na twee nipt gewonnen wedstrijden en twee keer gelijk gespeeld te hebben tegen ‘middenmotors’ verloor de ploeg van coach Jisse Waasdorp afgelopen zondag van MOP. Verdedigster Leiah Brigitha beaamt dat haar team nog zoekende is maar het seizoen is pas jong en dus houdt ze alle vertrouwen in een goede afloop.

Amsterdam Wageningen dames RV Brigitha
Brigitha aan de bal in de wedstrijd tegen Wageningen. (c) Rob Visser

Na een reeks van weinig overtuigende uitslagen kwam de 3-2 nederlaag tegen MOP de Amsterdamse dames rauw op het dak vallen, vertelt Brigitha. “We begonnen goed,” blikt ze terug. “We kwamen ook op voorsprong maar na wat ongelukkig momenten gingen we toch weer met een achterstand de rust in. Ik weet niet wat het is,” zucht de verdedigster. “We hebben onze vorm nog niet te pakken en soms gewoon ook pech. Aan het begin van het seizoen waren wel wel even zoekende, vooral ook omdat we Jacky en Eva (Schoenaker en de Goede, red.) moesten missen. Maar nu zien we ook terug op de beelden dat we tegenstanders soms echt wegtikken, we creëren supermooie aanvallen, halen strafcorners, alleen dat laatste zetje lukt telkens niet.”

Betekent dit dat de scherpte ontbreekt bij Amsterdam? “Ja, op alle linies zijn we misschien net niet scherp genoeg, beaamt Brigitha. “Maar alsnog, we trainen heel hard en daar lukt het allemaal wel dus we kunnen het echt wel. We moeten gewoon geduldig afwachten en dan zal het kwartje vanzelf onze kant opvallen, dat weet ik zeker.” Door na afloop  in de kleedkamer bij elkaar te komen zorgt de ploeg ervoor dat de wedstrijden, hoe tegenvallend het resultaat ook, goed worden afgesloten. “We hebben het er daar kort over en dan sluiten we het af. Tijdens training kijken we nog beelden terug en daarop zien we trouwens ook dat we het echt niet slecht doen.” Van onrust in het team is dus geen sprake? “Nee, de stemming zit er goed in. Natuurlijk balen we wel maar en seizoen is pas net begonnen en we staan vierde dus er is nog niet zoveel aan de hand verder,” legt de voormalig jeugd-international nuchter uit.

Komende zondag zou de Amsterdamse formatie het tij kunnen keren. Dan speelt het haar eerste ‘topper’ van het seizoen tegen koploper Laren. Brigitha kijkt ernaar uit. “We hebben er allemaal heel veel zin in. Het belangrijkste is volgens mij dat we vertrouwen houden in onszelf en in elkaar. We moeten voor elkaar door het vuur blijven gaan en blijven vechten. Dan gaan we laten zien dat Amsterdam er ook gewoon nog is.”

Comments (1)

  1. @Dan speelt het haar eerste topper van het seizoen tegen koploper Laren@ wat een onzin is dit Laren een topper. Wie speelde er gelijk in Laren.

Reageer