Charlotte Vega naar Amsterdam - Hoofdklasse Hockey Nederland

Charlotte Vega naar Amsterdam

7. charlotte vega

Charlotte Vega (22) maakt de overstap van Pinoké naar Dames 1 van AH&BC. De studente sportmanagement en ondernemen tekende een contract van 3 jaar bij Amsterdam. Begin dit jaar maakte Vega tijdens de Investec Cup in Zuid-Afrika haar debuut in Oranje. Inmiddels heeft zij vijf interlands gespeeld en zette daarbij ook één doelpunt op haar naam. In februari, kort na haar debuut in Oranje, raakte de spits ernstig geblesseerd aan haar knie. Momenteel werkt zij hard aan haar revalidatie.

Amsterdam Dames 1 coach Alyson Annan is blij met de komst van Vega: “We hadden Charlotte al een tijdje op het oog, omdat zij een van de grotere talenten is van het Nederlands dameshockey. Daarom zijn we een contract voor langere tijd met haar aangegaan. Charlotte heeft nu eerst tijd nodig om goed te herstellen van haar blessure. Zodra zij weer kan spelen verwachten we dat zij een waardevolle versterking van ons team zal zijn.”

Comments (21)

 1. Wie?

 2. Een heel verstandige keuze van Charlotte. Zij zal bij Amsterdam alleen maar beter gaan worden.

 3. Met het oog op het wk een keuze die ik niet begrijp

 4. @eef, zal wel op advies zijn van de bondscoach. moet spelen bij de top 4, anders….. Pinoké was al gewend zonder haar te spelen. heeft na de winterstop niet meer meegedaan en toch de play-outs ontlopen.

 5. Ik begrijp de keuze ook niet helemaal. Had denk ik eerder voor Laren gekozen. Denk dat ze daar belangrijker kan zijn. Natuurlijk spelen bij Amsterdam toppers als Hoog, Van Male, Jonker maar ook Verschoor & Kiki.
  Snap wel dat ze een stap omhoog wil en mee wil doen om het landskampioenschap.

 6. @lynn, misschien wil ze nog niet belangrijk zijn, maar wel beter worden van goede spelers om haar heen en is ze een speler die wil leren ipv zakkenvullen

 7. @t , dan had ze dus beter naar Laren kunnen gaan

 8. Ik denk dat niemand beter naar Laren kan gaan. Het verval is daar keihard ingezet. Ze geeft aan beter te willen worden. Amsterdam dus een logische keuze!

 9. @Pien, wat een oliedomme opmerking. Laren verliest met een vrijwel vernieuwd team na het verlies van 4 /5 basisspeelster het gemis van Bos de 1e helft van het seizoen en de blessure van Naomi in 3 wedstrijden van DenBosch en met 4-2 in de finale van DenBosch voor de Europacup, inderdaad wat een verval.

  Amsterdam lijkt me verder verre van een Logische keuzen dit meisje is nog de 1e helft van de competitie komend seizoen geblesseerd en zal na haar blessure vertrouwen en speelminuten moeten krijgen en bij wie kan dat nou beter dan bij de coach die vertrouwen in haar heeft eerst bij Qui Vive en later bij Pinoke.

 10. @Pien, jij bent niet de slimste thuis gok ik.

  Verval? na het vertrek van veel basisspeelsters was het begin lastig en misschien zelfs wel slecht, maar ze eindigen het seizoen gewoon prima en er zijn redelijk wat jonge speelster ingepast waar ze nog jaren mee vooruit kunnen, dus verval slaat werkelijk nergens op.

  Denk dat dit meisje gewoon bij Pinoke had moeten blijven waar ze na haar blessure gewoon weer mee had kunnen doen of met haar oude coach mee had moeten gaan.

 11. Nog een bondscoach

  Die Pien krijgt het altijd op haar heupen als de transfermarkt open is…

  Ik vind Vega een erg goede speelster. Gun haar een heel erg spoedig herstel en een glanzende carriere. En of haar keuze voor Amsterdam de juiste is geweest kunnen alleen zij en de toekomst bepalen.

  En Pien… heb je nog leuke roddels?

 12. trainert

  Om jullie heel eerlijk te zeggen ben ik het wel met Pien eens. Het gaat gewoon niet goed daar. Kan je wel heel hard “nee” gaan roepen, maar dat maakt de situatie alleen maar lachwekkender.

 13. @trainert, je maakt je net als Pien volkomen belachelijk of ben je Pien?

  Als je zoveel basisspeelster verliest en Bos met een zware blessure de 1e seizoenshelft mist en dus veel jeugdige speelster moet inpassen en je verliest uiteindelijk in 3 wedstrijden van DB in de halve finale denk ik niet dat je kan zeggen dat ze het zo slecht gedaan hebben.

 14. @Trainert, om je heel eerlijk te zeggen vind ik je net zo lachwekkend als Pien.

  Beiden roepen jullie van alles zonder ook maar 1 voorbeeld te komen, en zoals de velen hierboven al melden hebben de dames het van Laren allemaal niet zo slecht gedaan.

 15. Wie vd Laren internationals zal er vertrekken? Nu ook nog van Geenhuizen en van Geel zijn gestopt heeft Laren nog meer kwaliteit verloren. Voor Bos, Sombroek en van As (hoewel voor haar een transfer wellicht lastig is nu ze zwaar is geblesseerd) is de tijd nu wel aangebroken om de horizon te verbreden. Misschien naar Amsterdam? Dan kan Adam eindelijk voldoende tegenstand bieden aan DB want dat gaat ze dit jaar nog niet lukken.

 16. @Plien, ik denk niemand en waarom zouden ze ook, er zit veel toekomst in dit jeugdige team met daaromheen een aantal geroutineerde internationals.

  Kijk naar Bloemendaal een team met louter en alleen internationals,ex-internationals en 3 australische internationals en die halen de finale vd play-offs niet eens,kampioenselftallen zijn niet te koop en gelukkig is de dameshoofdklasse ook niet zo,n duiventil waar jaarlijks weet ik veel hoeveel mensen van clubs wisselen.

 17. Van Geenhuizen en Van Geel weg. Van Ass nog een tijdje uit de roulatie. Ik denk dat komend seizoen voor Laren erg zwaar gaat worden. Een heel groot pluspunt is wel dat ze kunnen bouwen met een zeer jong (maar getalenteerd) team.

  En wat betreft Pien, die heeft toch nog nooit iemand serieus genomen…

 18. @plien. Volgens mij heeft amsterdam 2 goede keepers.

 19. Laren is gewoon een goed team maar heeft inderdaad kwaliteit verloren, maar denk dat er nog genoeg kwaliteit rondloopt daar en zeker genoeg om de play offs te moeten kunnen halen.

  Vega is een goede speelster, ben benieuwd hoe zij zich bij Amsterdam zal ontwikkelen en of ze net als bij Pinoké belangrijk zal zijn.

 20. Verval van Laren is ingezet, gaat vanaf nu alleen nog maar minder worden.

 21. Wie is Bennie? wat zijn verval is al een tijdje aan de gang.

Reageer