Comeback-speelster van der Vis: “Kampong zal zondag nog even moeten wachten op meer punten" | Hoofdklasse Hockey Nederland

Comeback-speelster van der Vis: “Kampong zal zondag nog even moeten wachten op meer punten”

Twee bekende gezichten in de Hoofdklasse, maar die eigenlijk al eerder afscheid hadden genomen, zijn die van Marieke van der Vis en Floortje Plokker. Dit jaar zouden zij aansluiten bij Hurley dames 2. Toch bleek het eerste team nog op zoek te zijn naar verse krachten. Van der Vis en Plokker sloten aan. Zondag nemen beiden het op tegen hun ‘oude’ club Kampong. Wij spraken met van der Vis.

Het zal een gek hockeyjaar zijn geweest voor beiden. Van der Vis sloot vorig jaar haar carrière bij Kampong af en Plokker deed dat drie jaar geleden alweer. Om het spelletje toch niet voorgoed ‘vaarwel’ te zeggen, sloten zij aan bij dames 2 van Hurley. Al snel bleek dat coach Patrick Bakker, vanwege alle coronaperikelen toch een beroep moest doen op extra speelsters. Zowel Plokker als wel van der Vis sloten weer aan bij het eerste. Met een grote glimlach op haar gezicht legt van der Vis uit: “Op dit moment is het gewoon heel leuk. In de coronatijd merkte ik dat ik heel erg de humor in de kleedkamer mistte. Ik zit hier naast keepster Wendela van Dedem op de bank in mijn huiskamer. Ook aan haar merk ik dat het heel erg gewaardeerd wordt dat ik weer bij het eerste ben begonnen. Mijn ‘nieuwe’ teamgenoten hebben me hartelijk ontvangen. In deze onzekere tijden mag ik van geluk spreken dat ik weer lekker mag hockeyen”.

“Hopelijk blijven van der Vis en Plokker dit jaar bij ons meedoen”

– Wendela van Dedem is eerste keepster bij Hurley

Van Dedem, die dit jaar een uitstekend jaar beleeft als keepster, bevestigt de woorden van van der Vis: “Ik ben heel blij dat deze twee sterke speelsters ons uit de brand hebben geholpen. We hadden ze de afgelopen maanden even hard nodig. Beiden hebben een lange tijd in de Hoofdklasse gespeeld. Hopelijk blijven ze de rest van het seizoen nog meedoen”.

Marieke van der Vis heeft dit jaar al meerdere wedstrijden voor Hurley gespeeld. Foto: Annemieke Achterhuis

Een nieuw avontuur

Vorig jaar nam van der Vis afscheid bij Kampong. De club waar oud-coach Michiel van der Struijk aan de leiding was, kende een lastig jaar. Toch was dit voor de van origine spelende middenveldster niet de reden om bij Kampong te vertrekken: “Mijn voornaamste doel om te stoppen was dat ik graag wilde reizen naar Australië. Daarnaast vond ik de combinatie werk en hockey lastig te combineren. Omdat ik woonachtig ben in Amsterdam, moest ik vaak van Amsterdam naar Utrecht rijden om daar te trainen. Dit waren lange afstanden. Nu ik in Amsterdam weer ben gaan hockeyen, kan ik iets beter mijn schema organiseren”.

“Komende zondag zal mijn oude club Kampong nog even moeten wachten met punten pakken”

– Marieke van der Vis heeft haar comeback gemaakt bij Hurley

Toch lijkt de terugkeer van van der Vis geen langdurige. Ondanks dat de reisafstand is verkleind, wil de 28-jarige dus toch nog graag een ander avontuur aangaan. Van der Vis: “Ontzettend blij was ik toen Patrick mij vroeg of ik misschien bij dames 1 wilde aansluiten. Trainen op het hoogste niveau is toch eigenlijk wel heel erg leuk. De sfeer bij Hurley is goed en we spelen leuke wedstrijden. Daarnaast kende ik ook al veel meiden uit het team. Toch denk ik niet dat ik hier jaren blijf spelen. Ik heb nog steeds de droom om ooit nog eens in Australië te gaan hockeyen. Mocht het komend jaar mogelijk zijn om hiernaartoe te reizen, dan zie ik mijzelf daar mijn hockeycarrière echt afsluiten”.

Vorig jaar hockeyede van der Vis (Links), nog voor Kampong. Foto: Roel Ubels

Richting play-offs

De komende zondag zal door van der Vis groot zijn omcirkeld. Thuis neemt Hurley het namelijk op, tegen jawel, haar oude club Kampong. Van 2015 tot en met 2020 was zij actief bij Kampong met als hoogtepunten twee keer de vijfde plaats in de competitie. Op dit moment bungelt haar oude ploeg bijna onderaan in de competitie. Het is iets wat diep in het hart van van der Vis pijn doet. Toch vertelt zij lachend: “Ik heb hele mooie jaren bij Kampong gekend en kijk er zondag naar uit om tegen hen te spelen. Het is ze zeker gegund om wat meer punten te pakken. Komende zondag zal Kampong nog even moeten wachten op meer punten, want met Hurley willen wij de drie punten zondag behouden. Uiteindelijk willen we met Hurley verder stijgen op de ranglijst. Ons doel is om vierde in de reguliere competitie te worden”.

Reageer