Dames Den Bosch Landskampioen - Hoofdklasse Hockey Nederland

Dames Den Bosch Landskampioen

Ondanks de 2-1 overwinning van SCHC heeft Den Bosch vandaag het landskampioenschap binnen gesleept. Gister was de ploeg van Raoul Ehren thuis met 4-2 te sterk. Doordat Den Bosch over twee wedstrijden gezien één doelpunt meer maakte dan Stichtsche mag het zich tot kampioen kronen.

Den Bosch play off RV (4)
De dames van Den Bosch vallen elkaar na het fluitsignaal in de armen. Credit: Rob Visser

In de beslissende finale wedstrijd begint SCHC vandaag sterker. Het weet dat het met minimaal twee doelpunten verschil moet winnen en zet gelijk de aanval in. Zowel Roos Drost als Claire Verhage krijgen in de beginfase goede kansen op het openingsdoelpunt maar beide missen doel. Ook aan de andere kant zijn er voldoende kansen. Zo kan Vera Vorstenbosch na een slordige fout van Caia van Maasakker vrij doorlopen op keepster Vermeulen maar de spits van Den Bosch ziet haar inzet op de paal belanden. Ook in het restant van deze helft zijn er beste kansen aan beide kanten maar, onder meer door goed keeperswerk aan beide kanten komen de teams niet tot scoren.

In de tweede helft lukt het SCHC dan eindelijk dat broodnodige doelpunt te maken. In de 40e minuut tipt Claire Verhage haar team naar 1-0. Na dit goal komt de strijd op het veld echt los. Waar Sabine Mol eerst nog dicht bij de gelijkmaker komt maar haar inzet net naast het doel ziet verdwijnen is het twaalf minuten voor tijd wel raak. Dan sleept captain Maartje Paumen de gasten naar 1-1 waarna Den Bosch zich terug trekt en met man en macht de eigen cirkel verdedigt om zo het kampioenschap veilig te spelen. Vijf minuten voor het eindsignaal tipt Verhage, op aangeven van Carlien Dirkse van den Heuvel nog naar 2-1 maar daar blijft het bij. Doordat Den Bosch over twee wedstrijden gezien meer goals maakte is de 15e landstitel voor de dames van Raoul Ehren een feit.

Reageer