carmen-wijsman-kampong-klaartje-de-bruijn

Dames Kampong en Oranje-Rood delen de punten in gelijkwaardig duel

In een enerverend duel waarin in de eerste helft veel doelpunten vielen, hebben Oranje-Rood en Kampong de punten gedeeld. De wedstrijd brak vijf minuten voor tijd helemaal open. Beide teams konden de overwinning uiteindelijk niet naar zich toe trekken.

In de eerste vijf minuten van het eerste kwart lijkt Kampong te worden overlopen. Oranje-Rood start sterk en houdt de tegenstander onder druk. Het is dan ook Marlene Rybacha die met een strafcorner in de 10de minuut Oranje-Rood op voorsprong kan zetten. Voor Kampong het moment om wakker te worden.

Het duel wordt gelijkwaardiger en in de 12de minuut is daar al snel de gelijkmaker. Pilar Romang scoort de 1-1 met een leep lobje. Kampong wordt sterker en sterker en kan in de 26ste minuut de gelijkmaker maken. Spits Margot Zuidhof maakt de 2-1. Ditmaal is het Oranje-Rood die veerkracht toont en door een domme fout achterin van Kampong de gelijkmaker kan maken. Donja Zwinkels scoort de 2-2. Spits Carmen Wijsman die vaak makkelijk het net van de tegenstander kon vinden, kon vandaag niet scoren. Toch was zij niet ontevreden over het spel: ‘Ik vond ons vandaag niet heel goed starten. We konden niet onder de druk van Oranje-Rood uithockeyen. In de tweede helft vond ik dat het beter ging’.

Kampong neemt het initiatief over

In de tweede helft start Kampong sterk. Er is veel balbezit. Oranje-Rood loopt achter de bal aan. Ook de groene kaart die Carmen Wijsman ontvangt in de 42ste minuut onderbreekt niet het spelritme van de ploeg van de nieuwe coach Pieter Bos. Oranje-Rood toont een vermoeide indruk. Er worden in het derde kwart dan ook vaker kleine foutjes gemaakt in de balaannames. In de 50ste minuut is het Michelle Simons die een grote kans krijgt. Ondanks dat ze door de verdediging van Oranje-Rood naar de buitenkant wordt geduwd, krijgt ze nog een slag op goal. Haar bal gaat via de legguards over de achterlijn.

Grote kansen over en weer

Met nog 13 minuten op de klok is het Oranje-Rood Fiona Morgenstern met een backhand. Haar schot gaat over. Het is het moment dat de wedstrijd volledig open breekt. Grote kansen ontstaan er over en weer. Een grote overtreding van Marlene Rybacha had in de 60ste minuut moeten worden bestraft met een gele kaart. De scheidsrechter staat er bovenop, maar ziet daar weinig heil in. Wat volgt is een strafcorner voor Kampong. De slag is van Lunna Fokke die knap wordt gered door keepster Saskia van Duijvenboden.

Met nog 5 minuten voor tijd lijkt de wedstrijd volledig open te liggen. Beide ploegen willen de drie punten pakken. Ook aan de andere kant is er een scheidsrechterlijke dwaling die een groene kaart voor Oranje-Rood oplevert. Een schot van Lisa Scheerlink belandt via de Kampong keepster op een voet van verdedigster. De scheidsrechter ziet er niets in en geeft Oranje-Rood speelster Lisa Post een groene kaart wegens praten.

“Kijkende naar de gehele wedstrijd, dan denk ik dat een gelijkspel terecht is”

Kampong-spits Carmen Wijsman

Hierna is het Kampong die er alles aan doet om de drie punten te pakken. Dit lijkt twee minuten voor tijd ook te gebeuren. Een prachtige tip van de speelster van de wedstrijd Malou Pheninckx belandt op de legguards van van Duivenboden. Wijsman: ‘De ruimtes waren erg groot. Dit was voor ons erg moeilijk te belopen. Kijkende naar de gehele wedstrijd, dan denk ik dat het terecht is dat het een gelijkspel is geworden. We waren aan elkaar gewaagd’.

Pieter-Bos-WIjsman
Ondanks een sterke tweede helft kon coach Pieter Bos zijn ploeg niet naar de overwinning schreeuwen. Foto: Roel Ubels

Reageer

Contact Us