De Blaey: 'Heb mijn aandacht even op wat anders kunnen richten dan hockey' | Hoofdklasse Hockey Nederland

De Blaey: ‘Heb mijn aandacht even op wat anders kunnen richten dan hockey’

De Oranjedames zijn gisteren teruggekeerd van een lange oefenperiode in Zuid-Afrika. Den Bosch verdedigster Merel de Blaey viel onlangs nog af voor de Hockey World League finale in Argentinië, maar kreeg in Zuid-Afrika de kans weer van zich te laten gelden.  

Credit: Maurice de Wert
De Blaey in actie voor Den Bosch. Credit: Maurice de Wert

“Ik vond het spannend om weer mee te gaan, zeker omdat het meteen voor drie weken was. Maar het is me gelukkig hartstikke goed bevallen en ik heb het zeer naar mijn zin gehad,” vertelt de verdedigster. Toen de Oranjedames in Argentinië zaten voor de finale van de Hockey World League, had de Blaey naar eigen zeggen de tijd om haar gedachten even helemaal ergens anders op te richten. “Ik haalde enige tijd geleden mijn niveau niet. Ik ben toen afgevallen voor de Hockey World League finale in Argentinië. De rest van het team heeft daar een heel gaaf toernooi gespeeld en de eerste prijs binnen gesleept. In de tussentijd heb ik de tijd gehad om me wat meer te richten op mezelf. Ik heb mijn aandacht even helemaal kunnen verleggen naar wat anders dan hockey. Zo heb ik me bijvoorbeeld wat meer kunnen richten op mijn studie. Ik denk eigenlijk dat ik dat gewoon even nodig had, want sinds ik weer ben aangesloten sta ik weer lekker te ballen,” zegt de Blaey, die een loopschema mee kreeg om in de tussentijd fit te blijven.

Het Nederlands team zat voor een trainingsperiode van maar liefst drie weken in Zuid-Afrika. De zevenentwintig jarige verdedigster had hier overigens geen enkele moeite mee. “Het is echt zo gek nog niet om met een zonnetje op je hoofd fit te worden. Liever dat, dan hier in de kou en regen op het veld staan,” aldus de verdedigster, die duidelijk genoten heeft van de oefentrip. Het team van bondscoach Max Caldas heeft onder andere vier wedstrijden gespeeld tegen de mondiale nummer vier Australië. Allen werden beslist in het voordeel van Oranje. “We hebben niet zozeer op iets specifieks getraind, maar wel veel wedstrijdritme opgedaan en zijn fit geworden. Op deze manier zijn we als team weer een stuk verder gekomen,” zegt De Blaey. “Er zijn nog altijd dingen die beter kunnen, maar daar wordt op het moment hard aan gewerkt door ons allen en ik heb er dan ook vertrouwen in dat dat goed komt.”

Aankomend weekend worden in Rotterdam de play-off wedstrijden van de Hoofdklasse zaalcompetitie gespeeld. Den Bosch is één van de vier teams die een play-offsticket heeft veroverd. Hoewel de Blaey niet meedoet zal ze zeker aanwezig zijn om haar team aan te moedigen. Vrijdag sluit ze alweer aan bij de veldtrainingen van de Bossche dames om met haar team te werken aan een mooie seizoensafsluiting. ”Ik hoop dat we met vertrouwen richting de play-offs kunnen werken en dat we weer vol voor de titel kunnen gaan.”

Reageer