De Goede: 'Er zit niks anders op dan dit te accepteren' - Hoofdklasse Hockey Nederland

De Goede: ‘Er zit niks anders op dan dit te accepteren’

Ondanks de 4-1 winst van haar team Amsterdam was het voor international Eva de Goede gister een zeer ongelukkige dag. Na tien minuten spelen raakte zij geblesseerd aan haar hamstring en hierdoor kan ze niet met Oranje mee naar Argentinië. 

Amsterdam MOP (dames) RV (1)

In een gesprek met NOS ‘Langs de Lijn’ vertelt de Goede: “Ik trok een sprint en voelde gelijk aan mijn hamstring dat het niet helemaal oké zat, het schoot er eigenlijk een beetje in en toen dacht ik wel ‘oh, even wat rustiger aan’ maar het voelde toch niet goed en toen ben ik er gelijk uitgegaan.” Een goede keuze want uiteindelijk bleek haar hamstring inderdaad niet sterk genoeg om met het Nederlands Elftal mee te gaan naar Argentinië. De koffer die thuis al gepakt stond kon ze dus na de wedstrijd tegen MOP gelijk weer uitpakken. Balen voor de middenvelder maar zelf blijft ze er kalm onder. “Ja, dat hoort bij sport en er zit niks anders op dan dit te accepteren, de meiden succes te wensen en lekker thuis te blijven.”

Opmerkelijk genoeg ging de Goede ‘s avonds nog wel even naar Schiphol om haar team uit te zwaaien. “Ja, dat was heel moeilijk want het besef is er nog niet echt maar ik dacht, ik moet er wel even naartoe om ze succes te wensen en dit is het minste wat ik voor ze kan doen.”

Ondanks haar sterke instelling vindt ze het natuurlijk wel vervelend de HWL te moeten missen, vooral om weer even met het team weg te zijn en de nieuwe ingeslagen weg te gaan uitvoeren. “Misschien is de HWL zelf niet zo belangrijk maar voor ons toch ook weer wel qua team gebeuren. We hebben nu een redelijk jong team en afgelopen zomer wilden we echt weer laten zien we zijn omdat we natuurlijk niet echt een goede zomer hebben gedraaid. Dus ja, ik vind het wel vervelend dat ik dit moet missen want het is een nieuw begin, naar een nieuw doel.”

De Goede gokt zelf 2 á 3 weken nodig te hebben om over haar blessure heen te komen, wat de daadwerkelijke schade is hoort ze vandaag als ze een echo laat maken.

 

Reageer