De Graaf: ‘De meisjes uit D1 zeiden: Lisa, jij stond zo hard te springen!’

Aan het sprookje van de dames van Tilburg lijkt geen eind te komen. Waar de ploeg van Boaz Janssen aan het begin van het seizoen voornamelijk blij was een voltallig team bij elkaar te hebben is inmiddels de twee play-off ronde bereikt. De eerste wedstrijd tegen de nummer tien uit de hoofdklasse, Pinoké, werd gister gespeeld en met 3-1 gewonnen. Aanvalster Lisa de Graaf scoorde twee keer.

Tilburg KZ dames OVK (3)

Tilburg pakte een vroege voorsprong in deze thuiswedstrijd maar zag Pinoké daarna het heft in eigen hand nemen waardoor het nog blij mocht zijn dat het bij rust pas 1-1 stond. “We waren heel slordig in het laatste deel van die helft,” beaamt de Graaf. “Gelukkig miste zij een aantal kansen en stond ook onze verdediging en keeper goed in de weg.” De druk van de Steekneuzen zorgde bij de Brabanders echter niet voor paniek. “In de rust hebben we wel even besproken dat het anders moest en dat we ons beter aan de afspraken moesten houden. Bij mijzelf ging het in de eerste helft ook niet zoals ik wilde maar ik had wel echt zoiets van: godver, we zijn nu zover gekomen, als wij ons eigen spel spelen kan het echt nog alle kanten op.”

En zo geschiedde. Amper terug uit de kleedkamer wist De Graaf haar team weer op voorsprong te zetten en vervolgens ook de 3-1 binnen te schieten. Dit tot grote blijdschap van het massaal toegestroomde publiek maar ook van de spits zelf. “Ja, ik was heel blij. Ik coach zelf meisjes D1 en die zeiden na afloop van de wedstrijd: ‘Lisa, jij stond zo hard te springen!’ En dat klopte ook want het was een geweldig moment. Ik was net zo blij geweest als iemand anders had gescoord maar om die goals zelf te maken in zo’n wedstrijd met zoveel publiek is wel heel bijzonder.”

Ondanks wat slordige slotminuten waarin Pinoké nog aan mocht leggen voor enkele corners, gaf Tilburg niets meer weg en zo reist de Brabantse formatie zaterdag met een 1-0 voorsprong in de best-of-three reeks af naar Amsterdam. “We gaan vrijdag al,” vertelt de Graaf. “We hebben van de sponsor een hotelovernachting aangeboden gekregen, net als vorige week in Rotterdam. Dus morgen verzamelen we op de club en bespreken we de wedstrijd en dan eten en slapen we ’s avonds met z’n allen in Amsterdam.”

Had de Graaf nou van tevoren durven denken dat haar team zo ver zou komen? “Ik moet stiekem zeggen dat ik wel heel veel vertrouwen in ons team had maar dit is echt een droomscenario. Heel gaaf. Wat onze grootste kracht is? Onze allergrootste kracht is dat we echt een team zijn. We gaan voor elkaar door het vuur en hebben alles voor elkaar over.”

Zaterdag om 12:00 uur treffen Pinoké en Tilburg elkaar in het Amsterdamse Bos. Als Pinoké wint spelen de ploegen zondag de allesbeslissende wedstrijd in Tilburg.

Reageer