De Groof: 'We moeten fysiek sterker worden' - Hoofdklasse Hockey Nederland

De Groof: ‘We moeten fysiek sterker worden’

De 23-jarige Stephanie de Groof en haar teamgenoten verloren donderdagmiddag de strijd om plek 11 en 12 van Engeland en sloten het mondiale toernooi hierdoor af op de twaalfde en laatste plek. De Groof, die volgend jaar uit komt voor Oranje Zwart, blikt terug op het toernooi van de Belgische dames.

De Red Panthers wonnen dit WK geen enkele wedstrijd en ook vandaag lukte het ze niet om het toernooi toch nog eervol af te sluiten. De Belgen hadden wel de overhand in de wedstrijd maar creëerden te weinig kansen om dit ook op het scorebord te zetten. Middels shoot-outs trok Engeland uiteindelijk aan het langste eind. “We wilden hier onze eerste drie punten pakken,” vertelt de balende De Groof na afloop. “We hadden ook de hele wedstrijd het gevoel dat we beter waren en het was gewoon veel leuker geweest om winnend naar huis te gaan

“We hebben hier geen slechte wedstrijden gespeeld,” vervolgt de verdedigster die dit toernooi drie keer scoorde. “We hadden hier en daar ook gewoon het geluk niet aan onze kant. We benutten, net zoals vandaag, onze kansen niet. Hadden net ook weer twee shoot-outs die het doel op een haartje misten.”

Wat is de grootste les die de Red Panthers meenemen uit dit toernooi? “Dat we fysiek sterker moeten worden is iets dat we hier echt wel hebben gemerkt. We hebben teveel goals tegen gekregen omdat we er in de counter uit werden gelopen. Dus ja, daar zullen we de komende tijd wel mee aan slag moeten,” aldus de verdedigster die in dezelfde zin grinnikend aangeeft dat dat niet haar meest favoriete trainingen zijn.

Ondanks het misschien wat teleurstellende toernooi geeft De Groof aan toch ook zeker genoten te hebben van de WK-deelname. “Ja, de ambiance in het stadion en de sfeer er omheen is fantastisch. Ik ben ook heel blij dat we tegen het gastland hebben mogen spelen omdat we nu in ieder geval hebben meegemaakt hoe het is om in een vol stadion te spelen.” Komend seizoen keert de Belgische weer terug op de Nederlandse velden maar dan in de hoofdklasse. Zij sluit dan, met teamgenoten Jill Boon en Barabara Neelen, aan bij de dames van OZ. “Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat worden en heb er in ieder geval heel veel zin.”

 

Reageer