De Overstap van.. Alma Fenne - Hoofdklasse Hockey Nederland

De Overstap van.. Alma Fenne

Afgelopen zomer stapten er weer vele spelers en speelsters binnen de Hoofdklasse over naar andere clubs. Nu ze de eerste wedstrijden met hun nieuwe teams hebben gespeeld zijn wij benieuwd hoe ze de eerste maanden op de nieuwe clubs hebben ervaren. Was het een stap in de goede richting of misschien toch niet?

Vandaag de overstap van Alma Fenne. Zij stapte deze zomer over van Amsterdam naar promovendus HIC.

HIC Dames 1

Vanaf het begin van je hockeycarrière hockeyde je al op Amsterdam. Na drie jaar in het eerste team besluit je te vertrekken. Waarom? 

“Ja eigenlijk heel simpel. Ik speelde weinig en vond het na twee jaar op de bank wel mooi geweest. Je traint niet vijf keer per week om op zondag met dames 2 mee te doen of niet te spelen. Ik had er gewoon geen plezier meer in, dus toen was het voor mezelf wel duidelijk dat ik iets anders moest gaan doen. Ik ben ook spits en bij Amsterdam heb je dan super goede meiden voor je.”

Hoe is de keuze op HIC gevallen?

“Ik vertelde aan Gilles (van Hesteren, red.) dat ik ergens anders heen wilde en toen begon ik over HIC. Het was heel grappig want ik wist toen nog niet dat hij daarheen zou gaan maar hij wel. Dus ik heb hem er zonder het te weten toen van overtuigd dat ik bij HIC wilde spelen. Ik dacht, lekker in de Overgangsklasse, vlakbij in Amstelveen en ik kende daar ook al wat meiden. Toen ik eenmaal met Gilles had afgesproken naar HIC te komen promoveerden ze opeens!”

Wat vind je tot nu toe de grootste verschillen met het spelen bij Amsterdam?

“Voor mij persoonlijk dat ik bij Amsterdam alleen maar aan het hopen was dat ik ooit nog wat minuten zou spelen. Ik was dus meer met mijn eigen haggie bezig dan met het team. Bij HIC ben ik niet meer zo onzeker over of ik zondag speel of niet en ben ik dus ook meer met het team bezig. Nu denk ik ook na over bijvoorbeeld de tactiek en niet alleen over mijn eigen spel. Bij Amsterdam was het hockey voor mij meer een individuele sport, bij HIC een teamsport. Wat betreft de clubs is Amsterdam wel een stukje professioneler. HIC had volgens mij niet helemaal verwacht dat de dames zouden promoveren. Je merkt dus wel dat het voor de club een grote overstap is geweest en dat ze daar niet echt op voorbereid waren. In het team merk je daar verder niets van hoor.”

Jullie staan op dit moment met 1 punt onderaan. Hoe is de sfeer in het team?

“Het is uiteraard helemaal niet fijn om zoveel te verliezen. Maar het blijft leuk en dat zegt ook wel wat over het team en de begeleiding. Ik ga nog steeds met plezier naar training. Toch wordt de teleurstelling elke zondag groter. Tegen een team als SCHC speel je gewoon om je spel te verbeteren en te leren maar tegen een team als Nijmegen denk je wel, shit we moeten nu wel wat punten gaan pakken! Wij zijn een beetje te lievig, we moeten meer ‘beuken’. Dat hebben we tot nu toe pas twee wedstrijden gedaan en dan merk je dat de teams minder van ons afpakken. We waren de afgelopen weken ook onze vechtlust een beetje kwijt maar tegen SCHC kwam die weer terug. Dus dat moeten we doorzetten.”

Hoe was het om tegen je oude club te spelen?

“Volgens mij was het een vrijdagavond in een dubbelweekend. Toen ik het clubhuis binnenkwam liep ik automatisch naar links naar de Dames 1 kleedkamer, superstom. Heb er ook zo lang rondgelopen. Ik was ook wel echt vrij zenuwachtig en baalde uiteindelijk van het grote verlies (HIC verloor 5-0, red.) maar dan zie je zo’n team dus opeens vanaf de andere kant. En ze zijn wel echt bizar goed. Gelukkig speelde ik zelf ook prima, ik heb niet lopen stuntelen ofzo dus daar was ik wel blij mee.”

Zie je jezelf ooit nog teruggaan naar Amsterdam?

“Nee, ik denk het niet. Heb er wel over nagedacht natuurlijk. Ik vind ze het beste team van Nederland en ik weet gewoon dat zij dat de komende jaren ook zullen blijven. Maar toch, als ik aan mijn tijd daar denk heb ik er geen fijn gevoel bij, mijn plezier in hockey is daar weggeëbd. Dat had verder niets te maken met de speelsters maar gewoon omdat ik het zelf niet leuk had. Misschien dat ik ooit nog wel naar een andere club ga, maar ik denk niet naar Amsterdam.”

Aanstaand weekend spelen jullie tegen Hurley en OZ. Wat verwacht je van deze wedstrijden?

“OZ is wel iets beter dan Hurley denk ik. Beide hebben snelle meiden dus dat moeten we snel afbreken. Niet met mooi hockey, gewoon de beuk erin en hard werken voor elkaar. Hockeytechnisch gaan we het nog niet winnen dus dan maar op een andere manier. Ik denk dat er tegen Hurley wel een stuntje inzit, dan winnen we met 2-1. Van OZ gaan we denk ik verliezen. Ik durf niet te zeggen met hoeveel maar ik denk 3-1. We scoren namelijk altijd wel een goal.”

 

 

 

Comments (2)

  1. Mooi dat je er weer plezier in krijgt. Succes Alma!

  2. Goede speelster. Denk een van de toppers van Hic. Maar heeft ze niet in de jeugd nog ergens anders gespeeld?

Reageer