De overstap van.. Elsie Nix

Afgelopen zomer stapten er weer vele spelers en speelsters binnen de Hoofdklasse over naar andere clubs. Nu ze er een seizoenshelft met hun nieuwe teams erop hebben zitten zijn wij benieuwd hoe de eerste maanden op de nieuwe clubs bevallen zijn. Was het een stap in de goede richting of misschien toch niet?

Elsie Nix Kampong RUNa vier jaar bij Laren te hebben gehockeyd vond Elsie Nix het tijd voor iets nieuws. Om logistieke redenen zocht ze het dichtbij huis en kwam uit bij Kampong waar ze het inmiddels goed naar haar zin heeft.

Afgelopen zomer besloot je Laren te verlaten. Waarom?

Nou, ik heb het echt super naar mijn zin gehad bij Laren, supervet om met die grote namen te spelen en ik heb er heel veel geleerd alleen ik was toe aan iets nieuws. Ik studeerde Geneeskunde op de VU, woonde in Utrecht en hockeyde op Laren. Dat was een soort van driehoek waar ik zoveel tijd aan kwijt was dat ik daar niet meer buiten kwam. Het kostte teveel energie om constant te reizen en ik merkte aan mezelf dat ik iets moest veranderen.

Hoe is de keuze op Kampong gevallen?

Ik speelde al eerder met Julia Muller, de captain van Kampong, bij Laren en ik heb altijd wel contact met haar gehouden dus zo is het balletje gaan rollen. Ik heb ook niet met andere clubs gezeten puur om het feit dat het sowieso een club moest zijn in de buurt van Utrecht en dan kom je al snel bij Kampong uit. Ik had van tevoren ook al superleuke verhalen van Kiki (van Wijk, red.) en Laurien (Leurink, red.) mijn teamgenootjes bij Jong Oranje dus toen ik daarheen kon was het voor mij zo’n mooie kans dat ik die niet wilde laten lopen. Eindelijk op mijn fiets naar training!

Hoe is dit eerste seizoen bij Kampong je bevallen?

Echt super leuk, ik ben heel erg blij dat ik dit gedaan heb. We hebben een leuk jong team en superveel lol samen. Alleen jammer dat we nu twee keer achter elkaar verloren hebben. Dat is echt zonde want we waren toch wel dichtbij een play-off plek en de kans dat we dat nu nog halen is superklein. Jammer, want dat zou wel een kers op de taart zijn geweest na zo’n mooi seizoen waarin we zelfs landskampioen in de zaal zijn geworden.

Hoe verschilt Kampong van Laren?

Qua club is Kampong gewoon veel meer een studentenclub. Laren is een leuke club maar omdat het niet heel goed bereikbaar is met openbaar vervoor, is de stroom van studenten veel minder. Bij Laren heb je ook maar drie damesteams en bij Kampong gaat het tot Dames 20 ofzo. Dat is een groot verschil en dat merk je ook aan de drukte langs de lijn. Wat betreft hockey trainden we bij Laren drie keer en hier bij Kampong vijf. Dat is wel veel maar het heeft ook z’n voordelen omdat je zo veel en intensief tijd door brengt met je team. Ik zie ze vaker dan mijn beste vriendinnen! Of ik nu wel meer rust heb? Ja, dat wel, vooral omdat ik nu gewoon op de fiets naar training kan. Logistiek is het allemaal veel makkelijker. Je komt thuis en dan kun je nog even eten en daarna ben je binnen een kwartiertje op de club. Je hoeft niet constant alles te plannen en met je spullen te sjouwen.

Hoe was het om tegen Laren te spelen?

Heel gek, ja, ik vond het heel apart. Dat was ook op Laren dus dat voelde nog anders dan dat het op Kampong was geweest. Het was weer leuk om iedereen daar te zien en ik spreek sommige meisjes ook nog wel dus wel fijn om even bij te praten. Ach, het is altijd gek maar als je in het veld staat wil iedereen maar één ding en dat is winnen dus dan maakt het niet uit waar je speelt.

Met Kampong waren jullie lang dichtbij de vierde plek maar na de verloren wedstrijden van de afgelopen twee weken is deze wel uit zicht verdwenen. Balen jullie daar erg van?

Ja zeker, althans ik persoonlijk wel. Je traint vijf keer per week en toen play-offs binnen handbereik kwamen werd het heel erg spannend, daar werk je dan echt voor dus het is balen dat we er nu zo ver vanaf zijn geraakt. Het stomme is gewoon dat we het supergoed kunnen maar als het dan net niet lukt komt er toch teleurstelling. Nu moet de knop om richting MOP want het is denk ik belangrijk om het seizoen goed af te maken.

Komend weekend treffen jullie MOP en Laren, twee totaal verschillende wedstrijden dus?

Ja, maar wel allebei heel hard werken. We moeten weer even orde op zaken stellen en ervoor zorgen dat we gewoon weer gaan winnen. Dat we het oude Kampong weer oppakken maar dat komt vanzelf wel. Ik hoop in ieder geval dat we de komende weken nog even die vijfde plek kunnen vasthouden want dat is zonde om nu los te laten.

 

Reageer