De overstap van.. Ginella Zerbo

Afgelopen zomer stapten er weer vele spelers en speelsters binnen de Hoofdklasse over naar andere clubs. Nu ze de eerste weken met hun nieuwe teams erop hebben zitten zijn wij benieuwd hoe de eerste maanden op de nieuwe clubs bevallen zijn. Was het een stap in de goede richting of misschien toch niet?

Ginella Zerbo

De pas 17-jarige Ginella Zerbo verliet afgelopen zomer Pinoké, waar ze vorig jaar zowel actief was in A1 als in dames 1, voor het eerste damesteam van SCHC. Ondanks dat ze door de Jeugd Olympische Spelen in Nanjing een deel van de voorbereidingen van haar nieuwe team miste, kent ze een vliegende start en scoorde ze al drie keer.

Afgelopen zomer verliet je Pinoke. Waarom?

Na de play-outs belde SCHC me of ik op gesprek wilde komen. Dat heb ik gedaan en dat was heel leuk, het voelde goed en het is een topclub. M’n gevoel zei dat ik moest gaan. Waardoor dat kwam? Ja, weet ik niet. Ze vertelden dat het een familieclub was en dat het een leuk en gezellig team was en ik wist natuurlijk ook dat ze heel goed waren. Zelf dacht ik eigenlijk dat ik gewoon bij Pinoké zou blijven. Ik had daar een leuk team, ik leerde er nog zat en de coaches waren tof. Maar nadat ik dat gesprek had gehad wilde ik toch heel graag naar SCHC. Het voelde als de juiste stap.

Afgelopen zomer speelde je in Nanjing de Youth Olympic Games en daardoor sloot je vrij laat aan bij SCHC. Was het lastig om als nieuweling de voorbereiding te missen en gelijk aan de bak te moeten?

Nee, eigenlijk niet. Ik werd echt met open armen ontvangen. Ze hebben me gelijk de press enzo uitgelegd en alles herhaald. Dus ik had helemaal niet het idee dat ik er nog niet bij hoorde, het was meer van kom er gezellig bij!

Hoe bevalt het tot nu toe?

Echt super leuk! Ben super blij dat ik deze keuze heb gemaakt.  Het team is heel leuk, iedereen is enthousiast, ze helpen me als ik iets niet weet of het niet goed doe en daardoor leer ik heel veel. Ook de coaches zijn heel aardig en verder gaat het ook gewoon goed. Ik moet nu inderdaad wel iets meer reizen want ik woon wel gewoon nog in Amsterdam maar dat is het meer dan waard. Ik rij meestal met teamgenoten mee of ik neem de trein, dat is prima te doen.

Met je 17 jaar ben je veel jonger dan je meeste teamgenoten. Hoe is dat?

Nou, ik leer wel veel van ze maar het is soms best lastig want je hebt hele andere gespreksonderwerpen dan met je leeftijdsgenoten. Gelukkig zijn er ook nog wel andere jongeren zoals bijvoorbeeld Famke en Valerie (Richardson en van Odijk, red.) dus daar trek ik wel wat meer mee op maar met de ouderen kan ik het ook prima vinden.

Wat is het grootste verschil tussen de clubs? 

Stichtsche is veel professioneler en de kwaliteit en het tempo van de trainingen is veel hoger dan bij Pinoké. Bij SCHC doen we bijvoorbeeld elke week core stabiliteit en kracht-trainingen. Het is gewoon heel duidelijk van: dan trainen we dit, die dag trainen we dat en het is ook iets serieuzer. We moeten echt presteren op zondag. Bij Pinoké was dat natuurlijk ook zo maar wel wat minder. Qua club zijn het allebei familieclubs maar vind ik Pinoké wel leuker want daar kende ik iedereen en was het altijd druk en gezellig. Bij SCHC hockeyen minder mensen want het ligt natuurlijk ook in Bilthoven. Wel staat er op zondag meer publiek langs de lijn dan op Pinoké.

Je kent tot nu toe een vliegende start bij SCHC waarin je in de eerste twee wedstrijden al belangrijke doelpunten maakte, zoals de 1-1 tegen Kampong en de 2-1 tegen Hurley. Zelf ook tevreden?

Ja, dat was echt heel leuk! Ik dacht, ik ga gewoon gewoon lekker hockeyen en als het niet gaat dan gaat het niet. Maar toen scoorde ik dus ook nog!

De ploeg moest nog even inkomen. Eerst werd er gelijk gespeeld, toen twee keer nipt gewonnen maar na de twee 6-1 overwinningen van afgelopen weekend lijkt de beer los?

Ja, eerst was het nog een beetje zoeken want we hebben ook een nieuwe coach waar iedereen aan moest wennen. Ten opzichte van de eerste wedstrijd gaat nu vooral het samenspel veel beter. Toen liep iedereen alleen maar zelf met de bal en nu passen we op hoog tempo. Daardoor speelden we ze dit weekend elke keer gewoon zoek.

Een goede voorbereiding op het duel met Laren van komend weekend?

Ik hoop het! Het is mijn eerste ‘topper’ en ik heb eigenlijk geen idee wat ik kan verwachten. Ik neem aan dat het een mooie en goede strijd wordt. Voor mij maakt het verder niet uit tegen wie we spelen, ik wil toch gewoon winnen.

Reageer