De overstap van.. Marieke van der Vis

Afgelopen zomer stapten er weer vele spelers en speelsters binnen de Hoofdklasse over naar andere clubs. Nu ze de eerste weken met hun nieuwe teams erop hebben zitten zijn wij benieuwd hoe de eerste maanden op de nieuwe clubs bevallen zijn. Was het een stap in de goede richting of misschien toch niet?

SCHC-Den-Bosch-dames-RU-vd-Visch.jpg
Van der Vis in actie voor Den Bosch. (c) Roel Ubels

De van Push-afkomstige Marieke van der Vis besloot afgelopen zomer na één jaar bij Den Bosch de overstap naar Kampong te maken. Inmiddels bekleden zij en haar teamgenoten nu de vierde plek en mogen ze komend weekend op bezoek bij Laren.

Waarom besloot je bij Den Bosch weggegaan?

Ik had aan het eind van het jaar een gesprek met Raoul (Ehren, coach Den Bosch, red.). Hij vertelde me dat ik het seizoen erna waarschijnlijk weinig speelminuten zou krijgen en aangezien ik natuurlijk wel veel wil veel spelen was dat was voor mij de reden om te vertrekken.

Ben je toen zelf op zoek naar andere clubs of ben je benaderd?

Ik was nog niet benaderd maar Malou Pheninckx is een vriendinnetje van mij, zij speelt bij Kampong en vroeg of ik het niet leuk zou vinden om eens met hen mee te komen trainen. Dat heb ik gedaan en ik vond het eigenlijk gelijk heel leuk. Of ik nog met andere club heb meegetraind? In eerste instantie was ik van plan terug te gaan naar Push dus daar heb ik ook nog meegedaan maar ik dacht, ik heb die stap naar de hoofdklasse nu gemaakt dus die wil ik eigenlijk wel doorzetten. Dus ik heb voor Kampong gekozen.

Hoe bevalt het tot nu toe bij Kampong?

Goed! Het is echt een heel leuk en jong team en super gezellig. Op de wedstrijd tegen Bloemendaal na doen we het ook echt heel goed en we staan vierde dus daar ben ik heel blij mee. Of ik dat verwacht had? Ja, we hebben een heel goed team en kunnen denk ik ook wel voor de top vier gaan. Dus ik vind het niet heel verrassend.

Grootste verschil tussen de clubs?

Op zich zijn den Den Bosch en Kampong niet heel erg verschillend. Het zijn beide gezellige familieclubs, al is Kampong iets groter. Wat betreft het team is de ploeg van Kampong een stuk jonger dan dat van Den Bosch van vorig jaar.  Waar je dat aan merkt? Nou, dat we, op Julia Muller en Marsha Cox na, minder ervaren zijn. Dat merkte je bijvoorbeeld in de laatste fase van de wedstrijd tegen Bloemendaal. Maar dat is ook wel weer leuk want je ziet de jonge speelsters ook groeien. Wat betreft trainingen hadden we bij Den Bosch nog een extra avond waar we shuttles liepen en was de dinsdagtraining bijvoorbeeld heel zwaar en donderdag weer wat rustiger. Bij Kampong wisselt dat een beetje.

Jullie moeten nog tegen Den Bosch. Kijk je er tegenop of heb je er juist zin in?

Ik heb er wel zin in. Ik hoop dat we gaan laten zien wat we kunnen en hoe goed wij zijn.

Mocht dit seizoen nou heel goed gaan en Raoul Ehren belt of je toch niet weer terug wil komen naar Den Bosch. Wat doe je dan?

Nou, ik heb het nu gewoon heel erg naar mijn zin bij kampong, het is een leuke club en ik wil hier iets opbouwen. Maar hoe ik daar verder op reageer moet ik op dat moment maar zien.

Komend weekend spelen jullie tegen koploper Laren. Hoe gaan jullie het hen lastig maken?

Ik denk dat we vooral veel vertrouwen in onszelf moeten hebben. We gaan gewoon knallen en punten pakken, ik weet dat we het kunnen.”

 

Comments (1)

  1. Frans raeijmaekers

    Leuk artikeltje Marieke en succes bij Kampong natuurlijk.

Reageer