De Waard: 'Ik zou komend seizoen wel wat meer willen scoren' | Hoofdklasse Hockey Nederland

De Waard: ‘Ik zou komend seizoen wel wat meer willen scoren’

Aan de hockeyvrije zomermaanden is bijna een eind gekomen. Op 7 september gaat het nieuwe hoofdklasse seizoen weer van start en dus zijn de voorbereidingen bij de teams weer in volle gang. De komende weken komt er dagelijks een hoofdklassespeler/speelster aan het woord om te vertellen hoe het er bij zijn of haar team voor staat. De dames van Kampong vielen vorig seizoen net buiten het linkerrijtje en streven dit jaar naar een hogere positionering. Aanvalster Xan de Waard gaat voor een plek bij de top vijf.

credit: Maurice de Wert
credit: Maurice de Wert

Hoe ziet jullie voorbereiding er tot nu toe uit?

Eigenlijk wel een beetje standaard met trainingen en wedstrijden tegen onder andere Pinoké, Amsterdam en Bloemendaal. Als teamweekend zijn we vier nachten gaan zeilen dichtbij Volendam en Monnikendam enzo. We hebben niet gehockeyd maar gezeild en opdrachten gedaan. We hebben trouwens wel nog shuttles moeten lopen.

Zijn jullie compleet?

Wij missen nog twee speelsters (Marijn Veen en Michelle Fillet, red.) die naar de Jeugd Olympische Spelen in Nanjing zijn.

Afgelopen seizoen eindigden jullie op de zevende plek. Was dat de terechte plek gekeken naar het seizoen?

Ja, ik denk het wel. We wilden veel hoger eindigen maar ik weet ook niet precies waardoor we uiteindelijk zevende werken. Ik denk dat we op een gegeven moment het idee hadden dat we de top vier al een beetje kwijt waren terwijl dat helemaal niet zo was.

Wat moet er beter dan afgelopen seizoen? 

Volgens mij kunnen we sowieso hoger eindigen dan vorig jaar.We beginnen nu eigenlijk opnieuw. We hebben een jong team en aantal jonge speelsters erbij gekregen dus ik denk dat we alles gewoon nog een keer goed door moeten nemen. Bij de basis beginnen.

Hebben jullie al een doelstelling voor komend jaar?

Eindigen in de top vijf.

De afgelopen jaren waren het telkens Den Bosch, SCHC, Amsterdam en Laren die play-offs speelden. Zal hier dit jaar verandering in komen?

Ik hoop natuurlijk dat wij daar dit jaar een plek bemachtigen en de top vier halen. De top drie zal wel hetzelfde blijven met SCHC, Den Bosch en Amsterdam maar daarnaast zullen meerdere teams kunnen strijden om de vierde plek. Wie? Nou wij dan, en Laren en Hurley, dat soort clubs.

Heb je ook een persoonlijke doelstelling?

Ja, ik wil elke seizoen groeien maar ik zou dit seizoen misschien ook nog wel wat meer willen scoren dan vorig jaar.

Op welke plek gaat Kampong eindigen?

Nummer vier.

Reageer